Politici odsouzení lobbisty Janouška vítají

30.04.2014 20:25

Politici nepravomocné odsouzení lobbisty Romana Janouška vítají. Podle místopředsedy sněmovny za TOP 09 Petra Gazdíka je rozsudek důkazem, že spravedlnost v České republice platí pro všechny. Šéf poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik se ale domnívá, že trest mohl být přísnější.

Politici odsouzení lobbisty Janouška vítají
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Roman Janoušek

Janoušek byl odsouzen ke třem letům vězení za sražení ženy po dopravní kolizi. Podle rozsudku se podnikatel dopustil těžkého ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky, nikoliv pokusu o vraždu, jak tvrdila obžaloba. „Pro mě je hlavní zprávou to, že spravedlnost v České republice platí pro všechny bez ohledu na to, jaký majetek či politický vliv mají," řekl novinářům Gazdík. „Jsem rád, že kauza byla dotažena do stadia rozsudku. Je dobré, že i kauzy velkých ryb nekončí do ztracena," uvedl nezařazený poslanec Jiří Pospíšil (dříve ODS).

Sklenák hodnotí tříletý trest jako přiměřený

„Jsem rád, že soud proběhl, a myslím si, že je správné, že pokud někdo udělá takovýto čin, tak dostane vyměřený trest jako takový," uvedl poslanec a bývalý pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS). „Každý si nese za své činy důsledky. Pokud se pan Janoušek dopustil trestného činu, pak musí pykat," připojil se jeho stranický kolega Adolf Beznoska.

Pospíšil, Gazdík ani Svoboda nechtěli výši trestu hodnotit. Šéf poslaneckého klubu ČSSD Roman Sklenák hodnotí tříletý trest jako přiměřený. „Případ neznám detailně, ale z laického pohledu se mi zdá, že ani ta armáda advokátů a soudních znalců mu (Janouškovi) příliš nepomohla," poznamenal Sklenák. Naopak Kováčik považuje trest za nízký. „Nedomnívám se, že by byla důkazní nouze. Asi souboj advokátů vyhrál pan Janoušek," uvedl Kováčik.

Janoušek, který bývá označován za jednoho z takzvaných pražských kmotrů, byl znám blízkými vztahy s ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…