Politici v říjnových volbách využívají novou formu komunikace

10.09.2014 12:15

Politické strany v nadcházejících komunálních a senátních volbách zvolily kromě standardních komunikačních kanálů také nové možnosti, jak propagovat své politické cíle. Kromě online médií, zejména pak sociálních sítí, tedy Twitteru a Facebooku, využívají úplně nové formy outdoorové komunikace. Jednou z nich jsou reklamní nosiče, které jsou umístěny v autobusech na zadní straně sedadel. Tyto nosiče před více než rokem začala provozovat reklamní agentura Reflexmedia

Politici v říjnových volbách využívají novou formu komunikace
Foto: Reflex Media
Popisek: Reklamní nosiče

Díky svému umístění mají cestující reklamu celou cestu před očima. „Politické kandidáty tato forma reklamy velice oslovila. Protože zhruba čtvrtina kampaní ještě nezačala, tak nemohu jmenovat, ale této formy propagace využily parlamentní strany jak z pravicového, tak levicového spektra. Dokonce máme i několik kandidátů, kteří kandidují jako nestraníci,“ uvedl Petr Bezděk, jednatel reklamní agentury.

Tuto reklamu využili političtí kandidáti napříč celou Českou Republikou. „Jednou z našich priorit je omezení heren a podobných zařízení s výherními automaty, tak jako omezení ubytoven pro nepřizpůsobivé občany v Karviné, kde místní podnikatelé parazitují na sociálně slabých občanech. Možnost komunikovat formou těchto nosičů mi přijde velice efektivní, proto jsem zvolil způsob této propagace,“ uvedl Antonín Barák, kandidát do zastupitelstva města Karviné za hnutí ANO.

Jedním z mnoha důvodů, proč tyto reklamní nosiče využívají jak privátní firmy, tak nyní politické strany je možnost, že si může každý kandidát, nebo politická strana umístit na každé sedadlo jiné reklamní sdělení. „Politické strany často využily možnost mít na každém sedadle jiného kandidáta, nebo různé body programu. Je to velice efektivní, protože naši klienti mohou díky tomu svým koncovým příjemcům sdělit velké množství informací,“ doplnil Petr Bezděk.

 

reklama

autor: tan

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…