Politická kariéra Babiše je na vzestupu, píšou Slováci

14.04.2015 8:23

Lídrovi hnutí ANO a českému ministrovi financí Andreji Babišovi vyhrály volby a přinášejí mu velkou popularitu peníze, charisma a pracovitost. Přesvědčil lidi o tom, že svá jednoduchá hesla myslí vážně. Rizikem jeho další politické kariéry je v první řadě on sám, napsal dnes slovenský list Sme, který působení miliardáře slovenského původu Babiše a jeho hnutí v politice věnoval celostránkový článek s nadpisem "Andrej Babiš - nejprve premiér a poté český prezident?".

Politická kariéra Babiše je na vzestupu, píšou Slováci
Foto: Lukáš Ston
Popisek: Fotografování s vicepremiérem

"Dnes to v Česku vypadá tak, že Babišovy politické stromy porostou do nebe. Po parlamentních volbách v roce 2017, které jeho hnutí ANO s přehledem vyhraje, se majitel Agrofertu a poloviny mediálního trhu stane premiérem. A po přímých prezidentských volbách v roce 2023, to bude Babišovi 69, vstoupí na Pražský hrad," uvedl deník, který ale zároveň upozornil na zrádnost politických předpovědí. 
   
Podle Sme zatím Babišovi prochází údajně kolosální konflikt zájmů, když v Evropě byl držitelem tak rozsáhlé politické, ekonomické a mediální moci jako on prý snad jen někdejší italský premiér Silvio Berlusconi. 
   
Deník soudí, že skutečným rizikem politické kariéry předsedy ANO je především on sám. 
   
"Byznysmen tvrdé ruky nemá trpělivost s demokratickými procedurami a vůbec není jisté, zda bude mít trpělivost s rostoucím počtem lidí v ANO, jejichž mandát nebude 'od Babiše', ale od voličů," napsal list. Za další nebezpečí pro Babiše označil skutečnost, že veřejnosti přeci jen začne vadit jeho střet zájmů coby politika, majitele firmy a mediálního magnáta. Podle listu se rovněž může stát, že v sociální demokracii nebo v troskách pravicových stran se objeví politická hvězda, která Babiše porazí jeho zbraněmi - charismatem, pracovitostí, populismem, skvělým marketingem a neokoukaností. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…