Politička z Prahy 10 v tom má fakt jasno. Jednou řekne to, jindy ono. Fanoušci Bohemky, víte o tom?

22.06.2016 9:18

Praha 10 v poslední době řeší problém, který souvisí s koupí fotbalového stadionu ve vršovickém Ďolíčku, a to konkrétně, jak naložit s přilehlým parkovištěm, na kterém může parkovat 350 aut.

Politička z Prahy 10 v tom má fakt jasno. Jednou řekne to, jindy ono. Fanoušci Bohemky, víte o tom?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Renata Chmelová (VLASTA)

Současná, nově vládnoucí koalice na Praze 10 v čele s Vladimírem Novákem (ČSSD) vyjednává s magistrátem, aby se parkování u stadionu zachovalo a mohlo se dál využívat, opozici se to ale nelíbí. Ta je naopak pro odevzdání pozemku magistrátu bez řádných podmínek, které by koupí stadionu magistrátem majitele ohrozily, uvedly stránky Desítkáře.

Odebrání parkoviště by ale ohrozilo obyvatele Vršovic, kteří již teď mají problém se zaparkováním v okolních uličkách. A nyní by se museli obejít bez dalšího, velkého parkoviště, na kterém jsou již naučeni parkovat.

"Nová koalice Prahy 10 zhatila řešení, na němž se vzácně, téměř jednomyslně shodli jejich straničtí kolegové v Zastupitelstvu hl. m. Recept byl jednoduchý: přenechat hl. m. Praze danou parcelu bez podmínek a žádat o splnění oprávněných požadavků Prahy 10," uvádí Renata Chmelová v tiskové zprávě Koalice Vlasta.

Jenže Renata Chmelová, která se v říjnu zúčastnila předvolební debaty, tehdy tvrdila  něco jiného, upozornily stránky Desítkář.cz: "Nám vadí, že městská část prodává bez podmínek své pozemky,"uvedla přítomnému publiku kandidátka na senátorku Renata Chmelová. "Na tom pozemku je teď 350 parkovacích míst pro Vršovičáky, kteří již teď nemají kde parkovat," dodala.

Proč svůj názor otočila o 180 stupňů, už neprozradila. "Odpověď může možná dát nedávná tisková zpráva Koalice Vlasta, ve které se Chmelová chlubí předvolební spoluprací s občanským hnutím Desítka pro domácí, které za stadion Ďolíček dlouhodobě lobbuje," uzavírá web.  

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …