Politik ČSSD: Štve mě, že Babiš svými miliardami ohne každého

27.11.2013 12:02

Exposlanec Miroslav Váňa (ČSSD) v minulém volebním období kraloval interpelacím členů vlády, jeho nejčastějším terčem byl především tehdejší premiér Petr Nečas (ODS). V podzimních předčasných volbách Váňu ovšem voliči vykroužkovali, do sněmovny se tak nedostal. Rozpovídal se místo toho alespoň na svém facebookovém profilu.

Politik ČSSD: Štve mě, že Babiš svými miliardami ohne každého
Foto: Miroslav Váňa
Popisek: Poslanec ČSSD Miroslav Váňa

Bývalý poslanec sociální demokracie, který se v tomto volebním období nedostal do sněmovny, Miroslav Váňa, často a rád využíval ústních interpelací členů vlády. Huboval především expremiérovi ODS Petru Nečasovi. "Jste předsedou upíří vlády a máte z toho radost, že jako upíři vysáváte peněženky našich rodin. Vaše vláda, pane premiére, s lidmi experimentuje. Míchá jim smrtící koktejl!," řekl mimo jiné premiérovi Váňa.

"Vy prostě, tato vláda, ubližujete více početným rodinám. Vy ubližujete maminkám s dětmi. Ubližujete, protože většina rodin žije v takové situaci nejen, že počítá korunu ke koruně, nejen, že žije od výplaty k výplatě, ale nějaké takové vábení na krásné zahraniční dovolené u moře, tak na to už mnoho maminek slyšet nemůže. Prostě nemůže, jelikož na to nemá," burácel zase jindy za sněmovním pultíkem poslanec.

Tentokrát to schytal Babiš

Nyní nemá příležitost hovořit před plénem poslanců, své myšlenky proto sdílí na sociální síti Facebook. Tentokrát se zamyslel nad vládním angažmá šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. "Dětinská nedočkavost Babiše po ministerské židli na sebe nenechala dlouho čekat," uvádí svůj příspěvek Váňa.

"Hlupák by mu mohl jen uvěřit, že není odhodlán a připraven si přímo či skrytě sjednávat výhody pro své finanční impérium a pro svůj byznys. Ale to se koneckonců vědělo od prvého počátku. Také se vědělo, že je otázka opravdu jen chvíle, kdy veškerá média, tisk a televize budou v jeho rukou," pokračuje exposlanec.

Musíme se prý smířit s tím, že Babiš na nás bude vykukovat všude a že bude líčen v tom nejlepším světle. Na srdci leží Váňovi ještě jedna věc. "Co ovšem nemohu rozchodit, když se, jako mávnutím kouzelného proutku, téměř po 25 letech od cinkání klíčů nad nedemokratickým režimem, přijde na to, že lustrační zákon je vlastně hloupost. Český lustrační zákon prošel prověrkou, a to Ústavním soudem, a obstál. Věře mi, nejsem do něho zamilovaný, ale štve mě, že jeden Babiš se svými miliardami ohne naprosto každého a to je mi vážně líto," uzavřel na svém facebookovém profilu Miroslav Váňa.

Co přesně napsal exposlanec Miroslav Váňa:

Předně všem kamarádům, přátelům, a známým chci popřát krásný slunný den. K přání si dovolím přiložit jedno zamyšlení : "Babiš a jeho vládní angažmá" Dětinská nedočkavost Babiše po ministerské židli na sebe nenechala dlouho čekat. Babiš je zaměstnavatelem 27 tis. armády pracovníků a majitelem či majetkovým podílníkem přes více než 200 subjektů. Hlupák by mu mohl jen uvěřit, že není odhodlán a připraven si přímo či skrytě sjednávat výhody pro své finanční impérium a pro svůj byznys. Ale to se koneckonců vědělo od prvého počátku. Také se vědělo, že je otázka opravdu jen chvíle, kdy veškerá média, tisk a televize budou v jeho rukou. Malý problesk této reality jsme mohli identifikovat ve dvou ne nepodstatných záběrech televize Nova, v nejfrekventovanějším čase od 20:20 v sobotu a to ještě v nejrafinovanější fázi daného programu, na počátku a na konci jinak zpackaného televizního přenosu Českého slavíka. Musíme se smířit, že Babiš na nás bude vykukovat všude a že bude líčen jako nejšikovnější, nejspravedlivější a nejférovější pozemská bytost. Což o to, šikovný je až moc, to se musí přiznat a vše bude fungovat tak dlouho, jak dlouho mu to lidé budou baštit. Co ovšem nemohu rozchodit, když se, jako mávnutím kouzelného proutku, téměř po 25 letech od cinkání klíčů nad nedemokratickým režimem, přijde na to, že lustrační zákon je vlastně hloupost. Český lustrační zákon prošel prověrkou, a to Ústavním soudem, a obstál. Věře mi, nejsem do něho zamilovaný, ale štve mě, že jeden Babiš se svými miliardami ohne naprosto každého a to je mi vážně líto.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…