Politika nesmí být nekřesťanská, vtipkuje šéf lidovců v klipu známého režiséra

20.09.2013 20:14

Předseda KDU-ČSL v předvolebním spotu tvrdí, že křesťanskodemokratický proud vždy vyznával hodnoty jako pravda, láska, zodpovědnost, solidarita nebo naděje. A tyto hodnoty by lidovci chtěli do politiky zase vrátit. V posledních letech nebylo o křesťanských demokratech příliš slyšet a podle šéfa lidovců je to proto, že nebyli namočeni do žádného skandálu.

Politika nesmí být nekřesťanská, vtipkuje šéf lidovců v klipu známého režiséra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

„Bohužel to, co tady dneska prožíváme, to je hluboká krize hodnot. Naštěstí i u nás už vyrůstá nová generace normálních, slušných a hlavně nezkorumpovatelných politiků. A právě takovým je Pavel Bělobrádek,“ říká v předvolebním klipu europoslankyně Zuzana Roithová, neúspěšná kandidátka na prezidentku v přímé volbě prezidenta.

Ve prospěch KDU-ČSL promluvil i režisér klipu Filip Renč. Ten serveru Novinky.cz prozradil, že vždy volil pravici a křesťanské demokraty vidí jako jedinou správnou pravici, protože ODS je v tuto dobu v rozkladu.

Politika nemusí být nutně křesťanská, hlavně nesmí být nekřesťanská, prohlašuje v klipu sám Bělobrádek, který slibuje, že se po volbách rozhodně nespojí s komunisty a lidovci ani nepodpoří žádnou vládu, která by byla na hlasech komunistů závislá. Lidovci hlásí, že přináší novou naději do politiky a lepší politickou etiku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…