Politika vstupuje na stadiony: Na hokeji lidé protestovali proti zpravodajství ČT. A hrozí veliké dusno

03.02.2015 11:54

Když nás nenecháte protestovat proti islamismu, budeme protestovat proti způsobu, jakým prezentuje veřejné dění Česká televize. To si řekli fanoušci druholigového hokejového klubu z Tábora, než vyvěsili transparent, doporučující vzít na ČT pistoli. Za naše daně totiž prý vysílá jen lži.

Politika vstupuje na stadiony: Na hokeji lidé protestovali proti zpravodajství ČT. A hrozí veliké dusno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest před budovou ČT na Kavčích horách proti objektivitě zpravodajství. Protestujících se sešlo kolem stovky

Anketa

Zdeněk Škromach chce být prezidentem. Podpořili byste ho v 1. kole volby?

hlasovalo: 24414 lidí

Kauza začala mnohem dříve. Česká televize totiž přinesla reportáž o protiislámských náladách na českých sportovních stadionech. Ve zpravodajské relaci Události dne 23. 1. 2015 ČT upozorňovala, že „diváci nosí často na zápasy hanobící transparenty“ a ujišťovala, že Ministerstvo vnitra a policie tyto projevy extremismu bedlivě monitorují.

Hrdinou reportáže byl muslimský futsalový trenér původem z Kosova, kterého se prý velmi dotklo, když při zápase fanoušci soupeře rozbalili transparent „Islám v ČR nechceme“. Trenér Beni Simitči uvedl, že takové projevy podle něj kazí atmosféru sportovního soupeření. Nejhorší pro něj prý bylo vysvětlovat situaci hráčům muslimského vyznání, které do svého klubu přivedl.

Následně bylo uvedeno stanovisko klubu Slavia Praha, který se od transparentu distancoval, a fanoušci se za něj prý omluvili.

Přesto však podle České televize problém protiislámského extremismu na stadionech roste. Doložila to fotografiemi transparentů na hokejových utkáních extraligy a 1. ligy, které hlásaly „Stop islámu v ČR“ nebo „Stop islamizaci Evropy“. Vrcholem prý bylo to, že na prvoligový zápas v Šumperku přinesli fanoušci prasečí hlavu, což bylo vyhodnoceno jako zjevná protiislámská provokace.

Zástupce hokejového svazu fanoušky varoval, že pokud u nich bude takový transparent objeven, mohou být předáni policii. V pohotovosti je prý před zahájením jarní sezony i fotbalová asociace, která má největší strach z fanoušků Teplic, kde žije početná muslimská komunita. Již na přípravných zápasech se prý objevily nápisy jako „Nechceme z Teplic Mekku“ nebo „Tohle je naše země“.

Na závěr reportáže redaktor České televize pronesl, že extremističtí fanoušci se v ČR tradičně scházeli na fotbale a je otázkou, zda se nyní nepřesouvají i do dalších sportů. Přitom byly ukazovány záběry na protiislámské slogany na hokejových stadionech.

Na reportáž zareagovali fanoušci druholigového hokejového klubu z Tábora. Nevyvěsili tentokrát nic rasistického, zato si vzali na paškál zpravodajství ČT představující fanoušky jako extremisty. Akce byla ohlášena jako přímá reakce na výše popsanou reportáž.

Fanoušci táborského hokeje během ní vyvěsili obrovský transparent s heslem „Za naše daně vaše lži“. Ty byly doplněny obrázkem osoby, mající místo hlavy televizi s charakteristickým logem veřejnoprávního vysilatele. Postava se chystala svou hlavu-televizi rozstřílet pistolí.
 
Fotografie ze stránek www.hokejfans.cz , které o problematice pravidelně informují:


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…