Politiku ovládly sekty, lamentuje komentátor Jandourek. To dopadne blbě

30.09.2017 15:10

Komentátor Jan Jandourek se na serveru Forum24.cz obává, že tu máme dobu temna. „Politiku ovládly sekty,“ tvrdí.

Politiku ovládly sekty, lamentuje komentátor Jandourek. To dopadne blbě
Foto: ceskatelevize.cz
Popisek: Jan Jandourek

Úvodem Jandourek popisuje fakt, že sekta se považovala za hierarchicky přísně řízenou organizaci pod vedením guru – vůdce. „Často se jednalo o hnutí nová a vymezující se proti zkaženému okolnímu světu. Vůdci často hlásali ideje, kterých se v osobním životě sami moc nedrželi, třeba chudobu a zdrženlivost a další ctnosti. Spása se líčila jako něco, co je na dosah ruky. Proti tomuto ostrůvku spravedlivých stojí démonické síly. V praxi pak bývalo vidět, že se kolem takového podniku točí dost velké a nejasné peníze,“ popsal úvodem Jandourek. 

Podle jeho slov hnutí babišovského a okamurovského typu mají právě takovéto sektářské rysy, kdy by například bez vůdců neexistovaly. „Věrouka není složitá, třeba že nechceme korupci a islám. Jak se problémy zvládnou? ‚Prostě to zařídíme!‘ Pryč s malověrnými,“ uvedl dále komentátor.

Původní text ZDE.

Šéfa topky Miroslava Kalouska a ODS Petra Fialu pak nazývá legiemi Satanovými v čele s Antikristem. Ti se podle něj pokoušejí lidu našeptávat, že mesiáš není pravý. „Ale on je, vždyť sestoupil z výšin a jest čistý a navštěvuje nemocné a staré, dává almužny chudým, sytí hladové, navrací zdraví a tak dále a tak podobně,“ sdělil a zeptal se, kde je dnes ODS.

„Doba záchrany přichází. Kdyby náhodu nepřispěchali na pomoc andělé a jiné nadpřirozené bytosti, lze si vypomoci světským ramenem. Co se dá dělat. Příchod dobra je někdy nutno trochu popohnat. Předtím však musí Spravedlivý hodně trpět, budou ho předvolávat před soudy a spílat mu,“ pozastavil se Jandourek se slovy, že politika už není diskusí o praktických problémech. „Stala se polem pro souboj mytologií o naději a spáse. A dopadne to jako vždycky. Blbě,“ zakončil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…