Politolog Doležal se v ČT rozjel: Vláda dělá špatnou politiku a pravice je v troskách

29.07.2015 19:18

Současná koalice podle politologa Bohumila Doležala provozuje špatnou politiku, ale to ještě neznamená, že je špatná politika jako taková. Politika je prý zaměstnání jako každé jiné a někteří lidé ho dělají dobře, zatímco jiní mizerně. Ještě v tomto volebním období Doležal očekává razantní nástup Andreje Babiše, zato TOP 09 a ODS rozhodně nepotěší.

Politolog Doležal se v ČT rozjel: Vláda dělá špatnou politiku a pravice je v troskách
Foto: ČT
Popisek: Bohumil Doležal

Politolog Bohumil Doležal zavítal do středečního Interview ČT24 a koaliční vládu ČSSD, ANO a KDU-ČSL ani trochu nešetřil.  „Mně se zdá, že ta vláda dělá špatnou politiku,“ poznamenal hned v úvodu. Některá ministerstva nejsou podle jeho názoru tolik důležitá z hlediska médií, takže jim není věnována přílišná pozornost, ale je dobré, že se v zahraničněpolitické oblasti přizpůsobila překotnému vývoji doby.

TOP 09 je zvláštní strana

Ve vládě podle jeho názoru přetrvává napětí, ačkoli se kabinet navenek tváří, že se nehádá. Dobře je to vidět např. na střetech mezi ČSSD a ANO. Babišovo hnutí podle hosta v podstatě nemá program, ale evidentně má určité zájmy např. na Ministerstvu zdravotnictví, neboť to se pravidelně ocitá pod palbou Andreje Babiše. Nesmíme také zapomínat na KDU-ČSL, která se chová stejně jako kdysi, to znamená, že je vlastně opozicí v koalici.

Další věc je, že hnutí ANO představuje zvláštní politickou sílu, a je otázka, jak se s ní vypořádají politické strany. ODS a TOP 09 se prý nacházejí prakticky v troskách a ČSSD Babišovi podle všeho nedokáže vzdorovat. Občanští demokraté se podle Doležala nedokázali odpoutat od Klause, jen pokračují v politice, která byla nosná v devadesátých letech. A TOP 09 je zvláštní strana, kterou host označil za stranu havlovského typu, která však podle jeho názoru nemá nijak silnou šanci na úspěch. „Já bych ještě do konce tohoto období očekával razantní nástup Andreje Babiše,“ zhodnotil situaci Doležal s tím, že majitel Agrofertu má nakročeno k premiérskému postu.

„Politika je povolání jako každé jiné. Dá se dělat dobře a dá se dělat blbě. Bohužel jsme tu v posledních letech měli lidi, kteří to dělali blbě,“ poznamenal dále Doležal s tím, že to neukazuje na špatnost politiky jako takové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …