Politolog Souleimanov k Sýrii: Putin nebude chtít ztratit tvář, takže...

06.10.2015 22:55

Europoslankyně Dita Charanzová (ANO) a politolog FSV UK Emil Aslan Souleimanov v úterních Událostech, komentářích České televize hodnotili ruské angažmá v Sýrii. Souleimanov vyjádřil názor, že Rusku v této zemi hrozí druhý Afghánistán, a to i proto, že si ruský prezident Vladimir Putin nebude moci dovolit ztratit tvář.

Politolog Souleimanov k Sýrii: Putin nebude chtít ztratit tvář, takže...
Foto: Archiv TN
Popisek: Obrázky ze Sýrie před 20 lety

„Jakmile jednou Rusko do konfliktu v Sýrii vstoupilo, nemůže se jen tak stáhnout. Naopak bude muset stupňovat svou přítomnost v Sýrii... Já si myslím, že v horizontu několika let hrozí Rusku v Sýrii druhý Afghánistán,“ míní politolog Souleimanov. Vojenská přítomnost Ruska v regionu se bude v Rusku posilovat i v okamžiku, kdy půjde o pověst ruského prezidenta Vladimira Putina, který nebude chtít ztratit tvář.

Charanzová doplnila, že ruská akce v Sýrii jen navazuje na to, co se děje v posledních měsících a letech. Podobně riskantním krokem bylo např. obsazení Krymu. EU podle europoslankyně vyzývala Rusko, aby se v Sýrii více zapojilo, ale v koordinaci s USA i EU, což se bohužel nestalo. V tomto politickém tlaku prý EU neustane. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…