Politolog varuje Sobotku. Vládu prý nesestaví a Hašek s Tejcem neřekli poslední slovo

10.11.2013 17:24

Politolog z Institutu politologických studií Josef Mlejnek se domnívá, že Michal Hašek s Jaromírem Tejcem ještě neřekli své poslední slovo a vlastně se pokusili dát předsedovi ČSSD Bohuslavu Sobotkovi při své společné rezignaci na stranické funkce polibek smrti.

Politolog varuje Sobotku. Vládu prý nesestaví a Hašek s Tejcem neřekli poslední slovo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka na tiskové konferenci

„Když si člověk přečte jejich (Haškovo a Tejcovo) rezignační prohlášení, tak zjistí, že je zlověstné. Oni tam vlastně říkají, že pokud pan Sobotka nesestaví vládu, tak by měl odejít. A já si myslím, že je i dost pravděpodobné, že ji nesestaví," řekl Josef Mlejnek pro internetový deník Lidovky.cz.

Podobných narážek je podle politologa v jejich prohlášení více. „Oni tam třeba konstatují, že podpoří vše, co odpovídá programu, to znamená, že si v podstatě vytvořili prostor, aby pak mohli říct, že s nějakými body nesouhlasí, samozřejmě s nějakým pragmatickým a taktickým odůvodněním, a tu vládu nepodpoří," cituje jej dále deník.

Podle Josefa Mlejnka se Michal Hašek pokusí s podporou prezidenta republiky zabránit zformování vládní většiny ve sněmovně, jež by podpořila právě Bohuslava Sobotku a jeho vládu. To ovšem nepomůže Haškovi k návratu do stranického vedení. „Bude se muset stáhnout. On je po té aféře s lhaním ohledně schůzky se Zemanem vlastně odepsaný. Je ale docela možné, že se na to po čase zapomene a za pár let se do vysoké funkce vrátí," uzavírá politolog Mlejnek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…