Politruk od Babiše se vzdal poslaneckého mandátu. Víme, kdo ho nahradí

20.11.2013 20:05

Miloslav Bačiak, který krátce před volbami odstoupil z druhého místa kandidátky babišovců na Vysočině, tento týden složil poslanecký mandát. Ve sněmovně ho nahradí podnikatel ze Žďáru nad Sázavou Jan Sobotka. Už před volbami se ukázalo, že Bačiak zamlčel svou minulost politruka i komunisty udělovaný titul RSDr. Vedení hnutí se o Bačiakově minulosti údajně dozvědělo až z tisku.

Politruk od Babiše se vzdal poslaneckého mandátu. Víme, kdo ho nahradí
Foto: red
Popisek: Politické hnutí ANO

Bačiak podle místopředsedkyně Věry Jourové na mandát rezignoval v úterý u notáře. "Rezignace je zaslána do kanceláře předsedy Poslanecké sněmovny. Bačiak by tedy neměl skládat poslanecký slib. Kdy se stane poslancem náhradník Jan Sobotka, nevím, bude to zřejmě ve chvíli, kdy to procedury dovolí," dodala Jourová.

Bačiak to nepokládal za důležité

Podle médií bývalý pilot Bačiak pracoval jako politruk a v 70. letech byl evidován v seznamu Archivu bezpečnostních složek jako důvěrník u vojenské kontrarozvědky. Pracoval i ve funkci zástupce velitele pro věci politické. V životopise, který Bačiak poskytl hnutí ANO, však tyto údaje zamlčel, protože je prý nepokládal za důležité.

Bačiak popírá i vlastnictví titulu RSDr. Na webových stránkách obchodního rejstříku jsou však autorizované dokumenty firmy HB Gran, s. r. o., kde u jeho jména podle médií titul RSDr. figuruje. "Pokud bychom to věděli, zcela jistě by na kandidátce nebyl," uvedla už dříve Jourová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…