Polský ministr: Evropa by se měla probudit

19.08.2017 16:58

Polský ministr vnitra Mariusz Blaszczak se domnívá, že Evropa by se měla probudit a uvědomit si, že má co do činění se střetem civilizací. Ministr to řekl v reakci na útok ve Španělsku. Uvedl to server Týden.cz.

Polský ministr: Evropa by se měla probudit
Foto: archiv serveru literarky.cz
Popisek: Polský ministr obrany Mariusz Błaszczak

Události ve Španělsku podle Blaszczaka ukazují, že relokace migrantů v rámci azylového systému Evropské unie je chybná. Člen polské konzervativní vládní strany Právo a spravedlnost dodal, že Polsko je podle něj bezpečné. „Nemáme muslimské komunity, které jsou enklávami, jež jsou přirozenými základnami pro podporu islámských teroristů,“ řekl. 

I z toho důvodu podle jeho slov Varšava nepodlehne Bruselu, aby přijala migranty na základě kvóty. Nechce ohrožovat polskou bezpečnost. 

Ta je prioritou i pro maďarského premiéra Viktora Orbána. Ten v kondolenčním telegramu zaslaném předsedovi španělské vlády Marianu Rajoyovi uvedl, že nejdůležitějším úkolem nadcházející doby bude obnovit bezpečnost Evropy a evropských obyvatel.

Původní text ZDE.

„Každému je jasné, že existuje spojení mezi ilegální migrací a terorismem,“ řekl pak agentuře MTI maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó. Domnívá se, že je třeba zvýšit ostrahu schengenských hranic a změnit migrační politiku Evropské unie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…