Pomlázky se nesmějí prodávat, tvrdí Havlíček. Obchodníci mávají výjimkami

15.03.2021 22:11

Velikonoce budou bez pomlázek a vajíček, Ministerstvo průmyslu a obchodu je označilo za zakázané zboží, které kvůli vládním nařízením nemá na pultech co dělat. Mnozí si klepou na čelo. Obchody přesto zboží nabízejí a odvolávají se přitom na výjimku, která podle ministra Karla Havlíčka (za ANO) neexistuje, informuje Echo24.cz.

Pomlázky se nesmějí prodávat, tvrdí Havlíček. Obchodníci mávají výjimkami
Foto: vlada.cz
Popisek: Tomáš Prouza

„Velikonoční potřeby nespadají do výjimek uvedených v příslušném usnesení vlády, které omezuje maloobchodní prodej. Vymáhání přijatých protikrizových opatření má v kompetenci Policie ČR,“ napsala Miluše Trefancová za ministerstvo. Dodržování pravidel prodeje proto již začala kontrolovat policie.

Některé obchody se však odvolávají na doporučení Svazu obchodu a cestovního ruchu, podle kterého je možné velikonoční zboží a dekorace zařadit do kategorie domácích potřeb.

Podle předsedy svazu Tomáš Prouzy jsou obchody v právu. „Vláda dokáže překvapit i po roce pandemie. Nejnověji na vás plánuje poslat policisty, pokud si koupíte velikonoční pomlázku. Zbláznili jste se už úplně?“ hrozil se.

Celý text ZDE.

„Velikonoční ozdoby jsou standardní součástí sortimentu otevřených květinářství. Barvy a obtisky na vajíčka jsou standardní součástí sortimentu otevřených drogérií. Velikonoční textil a ozdoby jsou standardní součástí sortimentu otevřených domácích potřeb a na MPO (Ministerstvo průmyslu a obchodu – pozn. red.) se někdo zbláznil,“ konstatoval opakovaně.

„Nebude to prostě tak, jako to bylo asi každý rok. Přece nehrajeme teď o to, jestli budeme mít pomlázku o Velikonocích,“ předeslal ministr Havlíček v nedělní debatě na televizi CNN Prima News. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …