Pomlouváte dámu, to už je příliš. Mladý Klaus to schytal od knížete i Kalouska kvůli Sommerové a lidem z paneláků

19.07.2017 17:23

Expert na školství Občanské demokratické strany Václav Klaus mladší se odmítl omluvit režisérce Olze Sommerové. Ta jej k tomu vyzvala poté, co jí Klaus mladší přiřkl na serveru Novinky.cz výrok, že obyvatelstvo paneláků na Severním Městě nazvala „to“. To Sommerová popírá. Píše o tom server Echo24.cz.

Pomlouváte dámu, to už je příliš. Mladý Klaus to schytal od knížete i Kalouska kvůli Sommerové a lidem z paneláků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Olga Sommerová

Klaus mladší bude přitom kandidovat na pražské kandidátce ODS jako dvojka, Sommerová jako šestka na kandidátce TOP 09 a LES. I z toho důvodu to vypadá jako předvolební přestřelka. A proto se Klaus ani nechce Sommerové omlouvat. „Nebudu komentovat kampaň TOP 09,“ zmínil jen Klaus mladší.

Klaus mladší se ve svém komentáři na serveru odkazoval na několik let starý výrok Sommerové, v němž měla v souvislosti s umístěním Kaplického knihovny na Severním Městě podotknout následující: „A kdo by tam jako chodil? To, co tam bydlí v těch panelácích?“ zeptala se prý dokumentaristka. 

Původní text ZDE.

Klaus nazval toto vyjádření pohrdáním lidmi a vírou ve vlastní nadřazenost. Již však neuvedl, že výrok pochází z otevřeného dopisu, jenž před lety zveřejnil server D-Fens a v němž autor uvádí, že hanlivý výrok neslyšel osobně a vychází z vyprávění blízkého přítele. 

A právě Sommerová proti tomuto výroku bojuje, neboť je prý lživý a Klaus mladší se ji snaží dehonestovat. „Tento výrok jste si vycucal z prstu, nikdy jsem nic takového neřekla. Jako publicista byste měl vědět, že každou informaci vyřčenou v médiích musíte mít doloženou, zvlášť když se jedná o hanlivé ostouzení člověka,“ uvedla Sommerová vůči Klausovi mladšímu a žádá buď doložení zdroje citátu, či veřejnou omluvu. 

Podpořili ji již i předseda TOP 09 Miroslav Kalousek či čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. „Takto urážet a pomlouvat dámu, to je pro mě příliš,“ řekl Schwarzenberg.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …