Pomoc postiženým povodní nabídlo Chalupovo ministerstvo i ČEZ

11.06.2013 7:26

Ministerstvo životního prostředí i elektrárna ČEZ se chystají pomoci lidem, které postihly letošní povodně. Resort ministra Tomáše Chalupy (ODS) hodlá přispět na nové kotle, obcím zaplatí čističky. Elektrárenský gigant ČEZ zase zaplaveným nabízí zdarma tři měsíce dodávek plynu a elektřiny.

Pomoc postiženým povodní nabídlo Chalupovo ministerstvo i ČEZ
Foto: Facebook.com
Popisek: Povodně 2013

Státní úřady i firmy nabízejí pomocnou ruku lidem, kterým velká voda zničila jejich majetek. Ministerstvo životního prostředí představilo další dotace zaplaveným ve výši 130 milionů korun. Sto milionů, o které je možné žádat elektronicky nebo před Státní fond životního prostředí, jsou určeny obcím i fyzickým osobám na výměnu kotlů.

Dalších 30 milionů je určeno jen obcím v programu Rychlá pomoc. Obec může získat až dvě stě tisíc korun na vysoušeče, pytle na odpad nebo čistící stroje.

ČEZ nabízí elektřinu zdarma

Plán pomoci představila i firma ČEZ. Ta všem svým klientům, jejichž dům byl zatopen nejméně do půlmetrové výšky, nabízí tři měsíce dodávky plynu a elektrické energie zdarma. "Lidé postižení povodněmi nyní budou především uklízet a vysoušet svá obydlí. Právě proto jsme přišli s touto iniciativou, aby nikdo nemusel přemýšlet nad tím, kolik jej vysoušení bude stát, protože prioritou musí být rychlost," cituje deník MF Dnes slova generálního ředitele ČEZ Daniela Beneše.

reklama

autor: adr

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…