Popáleniny, pošlapaní lidé. V Londýně znovu udeřili teroristé, tentokrát v metru

15.09.2017 13:39

Londýn se vzpamatovává z dalšího teroristického útoku. Ve stanici metra Parsons Green na jihozápadě Londýna došlo k výbuchu, který policie označila za teroristický akt. Informuje o tom agentura Reuters.

Popáleniny, pošlapaní lidé. V Londýně znovu udeřili teroristé, tentokrát v metru
Foto: Hans Štembera
Popisek: V ulicích Londýna

Ve stanici metra Parsons Green došlo k výbuchu v 8:20 ráno. Policie nepochybuje o tom, že šlo o teroristický útok, ale zatím pátrá po tom, co přesně výbuch způsobilo.

„Je příliš brzo na to, abychom definitivně potvrdili příčinu požáru. Vše je předmětem šetření, které provádí útvar pro boj proti terorismu,“ oznámila londýnská policie. Na sociálních sítích koluje fotografie bílého koše, v němž mohlo být výbušné zařízení umístěno. Koš leží v jednom z vagonů soupravy metra. Policie ví o informacích, které po internetu kolují, ale odmítá je komentovat. Bližší informace prý veřejnost dostane, až když jí bude co sdělit.

Po útoku zůstalo několik lidí zraněných. Utrpěli např. popáleniny v obličeji, nebo se zranili v davu lidí, kteří z místa výbuchu vyděšeně prchali.

Celý článek v angličtině naleznete zde.

Britská vláda už britské občany vyzvala ke klidu. „Všichni by měli zůstat v klidu a dál žít podle toho, co měli v plánu, pokud je to jen trochu možné,“ řekl BBC britský ministr zahraničí Boris Johnson.

Reuters také připomíná, že v letošním roce došlo ve Velké Británii ke čtyřem teroristickýn útokům, které si vyžádaly 36 obětí. Pro srovnání, v roce 2005 si teroristické útoky v Británii vyžádaly 52 mrtvých.

reklama

autor: mp

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…