Poplach na italské Lampeduse. Zavalili ji uprchlíci. „Mladí zdraví migranti z Turecka,“ zuří Salvini

24.07.2020 19:56

Velký příliv migrantů z Afriky postihl italský ostrůvek Lampedusa. Za poslední tři dny tam podle agentury APA, kterou cituje server Novinky.cz, doplulo kolem 1000 běženců. Většina z nich byli Tunisané. Kapacita tamního zařízení pro uprchlíky je přitom jen 95 osob.

Poplach na italské Lampeduse. Zavalili ji uprchlíci. „Mladí zdraví migranti z Turecka,“ zuří Salvini
Foto: Archiv
Popisek: Italská vlajka

Kvůli problémům, které ostrůvek spadající pod Sicílii se situací s migranty má, byl nyní nařízen převoz 200 Tunisanů do přístavu Porto Empedocle na Sicílii. Tam by měli migranti dorazit během pátečního večera, na Lampeduse zůstane v uprchlickém centru 760 migrantů.

Příští týden by měla situaci řešit také ministryně vnitra Itálie Luciana Lamorgeseová. V Tunisku by měla mimo jiné jednat o zrychlení procedury vracení odmítnutých žadatelů o azyl do země původu. Šéf opoziční strany Liga Matteo Salvini k situaci na Lampeduse, kterou osobně navštívil, řekl, že nejde o migraci, ale o chaos.

„Italská vláda je komplicem v pašování lidí. Tady nejde o uprchlíky, ale o mladé, zdravé migranty, kteří přicházejí z Turecka,“ uvedl Salvini. Ten se dokonce domnívá, že letos od začátku roku připlulo do Itálie už 11.334 lidí, více než třikrát více než loni za stejné období. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…