Poplach v jižních Čechách. Jen kousek za hranicemi vraždil Afghánec, teď prchá autem

14.10.2019 21:08

Jednoho mrtvého a jednoho těžce zraněného si dnes vyžádal incident v hornorakouské obci Wullowitz u českých hranic. Třiatřicetiletý Afghánec v místní ubytovně pro žadatele o azyl pobodal jejího zaměstnance. Následně zabil řidiče a jeho vozem ujel, informovala agentura APA. Hornorakouská obec Wullowitz leží na hranici s Českem, asi dva kilometry od Dolního Dvořiště. Na pátrání se tak podílí česká policie. Zda Afghánec uprchl do Česka, nebo do rakouského vnitrozemí, není zatím jasné, řekl ČTK mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura.

Poplach v jižních Čechách. Jen kousek za hranicemi vraždil Afghánec, teď prchá autem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie, ilustrační foto

Rakouská policie v českém příhraničí vyhlásila rozsáhlé pátrání, do kterého se zapojily vrtulníky. Rakušané požádali o pomoc při pátrání českou policii. „Na základě této žádosti byl posílen výkon služby v příhraničních oblastech. Zároveň byla prostřednictvím našeho systému tato informace předána všem hlídkám. Do akce byl nasazen i vrtulník,“ řekla ČTK mluvčí policejního prezidia Lenka Sikorová.

Český ministr vnitra Jan Hamáček na Twitteru uvedl, že „byla přijata veškerá potřebná opatření na ochranu našich občanů. Nemáme v tuto chvíli žádné informace o tom, že by se pachatel pohyboval na území ČR.“

Zaměstnance ubytovny pro žadatele o azyl v obci Wullowitz po útoku převezli s vážnými zraněními do nemocnice v Linci. Proč jej Afghánec napadl, zatím není jasné. Podle prvních informací útočník v azylovém zařízení nebydlel.

Na útěku podle rakouské policie Afghánec ubodal řidiče osobního automobilu, s jehož vozem následně ujel. Policisté ještě nevědí, jakým směrem se vydal. „Zatím není jasné, jestli muž prchal do Česka, nebo zda jel do rakouského vnitrozemí,“ uvedl mluvčí jihočeské policie. „Žádáme lidi, pokud by viděli Citroen C3 s rakouskou značkou, aby nás informovali,“ dodal.

Rakouská policie uvedla, že auto, se kterým Afghánec prchl, je hnědé barvy. Zveřejnila také podobiznu muže na útěku a varovala, že je ozbrojený.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…