Popularita ministrů: Dienstbier před Sobotkou a Babiš nad všemi. Problém má ale jiný zástupce ANO

31.10.2014 11:12

V říjnovém měření oblíbenosti členů vlády agentury Phoenix research on-line vyhrál Andrej Babiš z hnutí ANO. Druhý nejoblíbenější člen vlády je ministr bez portfeje a znovuzvolený senátor Jiří Dienstbier z ČSSD. Nejhůře je na tom ministr kultury Daniel Herman z KDU-ČSL.

Popularita ministrů: Dienstbier před Sobotkou a Babiš nad všemi. Problém má ale jiný zástupce ANO
Foto: red
Popisek: Popularita členů vlády provedená agenturou Phoenix research on-line v říjnu 2014

Andrej Babiš je jednou z nejvýraznějších osobností české politické scény. V měření dopadl lépe než premiér a předseda vlády Bohuslav Sobotka. Ten skončil až na třetím místě. Druhým nejvíce oblíbeným členem kabinetu je ministr bez portfeje a znovuzvolený senátor Jiří Dienstbier z ČSSD. Ten v  letošních volbách obhájil svůj mandát a do Senátu se dostal v druhém kole se ziskem 58,81 procenta hlasů.

Ministr obrany Martin Stropnický stojí na čtvrtém místě v žebříčku popularity. Na pátém je Pavel Bělobrádek z KDU-ČSL, předseda strany a místopředseda vlády. Za ním následuje ministr zahraničí Lubomír Zaorálek a ministr zemědělství Marian Jurečka. Zde je důležité vidět, jak nenápadný lidovec dotahuje svého předsedu, kterého by v budoucnu podle informací naší redakce mohl klidně nahradit.

Na posledních místech jsou málo viditelní zástupci Sobotkova kabinetu v čele s ministrem kultury Hermanem a Babišovým zástupcem Antonínem Prachařem, šéfem resortu dopravy. Sběr dat probíhal v říjnu na vzorku více jak tisícovky dotázaných.

  • Celou zprávu naleznete ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …