Popularita ministrů: Dienstbier před Sobotkou a Babiš nad všemi. Problém má ale jiný zástupce ANO

31.10.2014 11:12

V říjnovém měření oblíbenosti členů vlády agentury Phoenix research on-line vyhrál Andrej Babiš z hnutí ANO. Druhý nejoblíbenější člen vlády je ministr bez portfeje a znovuzvolený senátor Jiří Dienstbier z ČSSD. Nejhůře je na tom ministr kultury Daniel Herman z KDU-ČSL.

Popularita ministrů: Dienstbier před Sobotkou a Babiš nad všemi. Problém má ale jiný zástupce ANO
Foto: red
Popisek: Popularita členů vlády provedená agenturou Phoenix research on-line v říjnu 2014

Andrej Babiš je jednou z nejvýraznějších osobností české politické scény. V měření dopadl lépe než premiér a předseda vlády Bohuslav Sobotka. Ten skončil až na třetím místě. Druhým nejvíce oblíbeným členem kabinetu je ministr bez portfeje a znovuzvolený senátor Jiří Dienstbier z ČSSD. Ten v  letošních volbách obhájil svůj mandát a do Senátu se dostal v druhém kole se ziskem 58,81 procenta hlasů.

Ministr obrany Martin Stropnický stojí na čtvrtém místě v žebříčku popularity. Na pátém je Pavel Bělobrádek z KDU-ČSL, předseda strany a místopředseda vlády. Za ním následuje ministr zahraničí Lubomír Zaorálek a ministr zemědělství Marian Jurečka. Zde je důležité vidět, jak nenápadný lidovec dotahuje svého předsedu, kterého by v budoucnu podle informací naší redakce mohl klidně nahradit.

Na posledních místech jsou málo viditelní zástupci Sobotkova kabinetu v čele s ministrem kultury Hermanem a Babišovým zástupcem Antonínem Prachařem, šéfem resortu dopravy. Sběr dat probíhal v říjnu na vzorku více jak tisícovky dotázaných.

  • Celou zprávu naleznete ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…