Popularitě politiků vládnou Babiš se Stropnickým. A kníže se dočkal velké facky

09.04.2014 19:32

Nejdůvěryhodnějším politikem je momentálně ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš, kterému věří 53 procent Čechů. Naopak nejvíce lidé nevěří předsedovi komunistů Vojtěchu Filipovi a předsedovi TOP 09 Karlu Schwarzenbergovi.

Popularitě politiků vládnou Babiš se Stropnickým. A kníže se dočkal velké facky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Od posledního průzkumu v prosinci si Andrej Babiš polepšil o osm procentních bodů. Vyplývá to z aktuálního průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění .

Druhý je ministr obrany Martin Stropnický (ANO), jehož důvěryhodnost se zvýšila ze 45 na 50 procent. O třetí místo se dělí ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD), šéf Úsvitu Tomio Okamura a prezident Miloš Zeman. Důvěru jim vyslovilo 47 procent dotázaných. Stejný výsledek ale Okamurovi v prosinci stačil k prvenství v celém průzkumu.

Celý průzkum ZDE

Nejvíce si za poslední tři měsíce polepšili ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) a ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová (ANO), oba shodně o 12 procentních bodů. Jourové nyní důvěřuje 34 procent Čechů a Jurečkovi 17 procent.

Na konci žebříčku skončil guvernér České národní banky Miroslav Singer, jemuž vyslovilo důvěru sedm procent lidí. Jen o málo lépe na tom jsou ministr dopravy Antonín Prachař a ministr životního prostředí Richard Brabec (oba ANO). Souvisí to ale s tím, že všechny tři zná jen málo Čechů, konkrétně zhruba dvě pětiny.

CVVM zjišťovalo i to, kterým politikům lidé nejvíce nevěří. Nejhůře na tom je předseda komunistů Vojtěch Filip, nedůvěřuje mu 57 procent lidí. Předsedovi TOP 09 Karlu Schwarzenbergovi nevěří 53 procenta lidí a jen o dva procentní body lépe dopadl ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD). 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…