Populární komentátor Míra Bosák: Paříž je jen začátek, teď hrozí....

15.11.2015 14:12

Rovněž populární fotbalový komentátor Jaromír Bosák se vyjádřil k teroristickým útokům v Paříži. Podle něho mohli islamisté udělat jakousi generálku na fotbalové EURO 2016, takže je teď nutné se pořádně začít zabývat bezpečnostní otázkou blížícího se mistrovství Evropy.

Populární komentátor Míra Bosák: Paříž je jen začátek, teď hrozí....
Foto: worldwide.com
Popisek: Fotbal, ilustrační foto

Bosákovi je samozřejmě jasné, že mluvit o fotbale ve světle tragédie, která se během páteční noci a sobotního rána odehrála v Paříži, se může zdát nemístné, ale podotýká, že ty útoky teroristů mají právě s fotbalem mnoho společného. „Do jisté míry lze mluvit o zkoušce toho, co by zřejmě chtěli islámští fanatici udělat v průběhu blížícího se evropského šampionátu ve Francii,“ napsal oblíbený komentátor.

„Pro ně jde o dokonalou příležitost upozornit na sebe těmi nejkrutějšími činy,“ je přesvědčen Bosák s tím, že pozornost médií, přítomnost tisíců novinářů a stovek štábů a statisíce fotbalových turistů jsou ideálním stavem pro plánovače hromadné vraždy. „Do startu fotbalového svátku chybí sedm měsíců, což i z hlediska bezpečnostního je zatraceně krátká doba,“ dodává komentátor.

Celý komentář Jaromíra Bosáka si můžete přečíst ZDE.

Podle něho není náhoda, že byl původním cílem atentátníků opásaných výbušninami Stade de France, na němž se hrál očekávaný duel mezi Francií a Německem. „Zabít co nejvíce diváků, vyvolat paniku, v níž budou další ušlapáni, rozpoutat chaos mezi osmdesáti tisíci na tribunách, to je to, oč pachatelé usilovali,“ napsal dále Bosák, podle kterého bylo obrovským štěstím, že se pachatelé na stadion nedostali, a odpálili se tak mimo něj,  protože by jinak mohlo jít doslova o apokalypsu.

Nejsou už nyní nějaké výbušniny ukryty na stadionech?

Jak známý komentátor uvedl, je těžké nyní odhadovat, co čeká Francii během evropského šampionátu příští léto, ale ptá se, jak bude zajištěna bezpečnost mužstev, fanoušků i obyvatel francouzských měst. „Nejde jen o to, zamezit vstupu teroristů na stadiony, ale i v jejich okolí se budou shromažďovat desítky tisíc lidí,“ připomíná fakt, který teď budou muset bezpečnostní složky řešit.

„Kolikastupňovou kontrolu budou muset pořadatelé zavést? A kde bude začínat? Budou všechna nádraží i vchody do metra připomínat letištní kontroly? Bude vstup do hlediště povolen jen v tričku bez jakéhokoliv zavazadla? Je zaručeno, že nějaké výbušné systémy už nejsou ukryty někde v areálech samotných stadionů, na nichž se mají hrát jednotlivá utkání mistrovství Evropy?“ ptá se Bosák s tím, že ač jedna otázka stíhá druhou, tak s odpověďmi je to poněkud horší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…