Pořad Michaely Jílkové Máte slovo se vrací. A hned se očekává velký souboj

26.10.2017 16:06

Po čtyřech měsících se na obrazovky České televize vrací moderátorka Michaela Jílková s pořadem máte slovo. Na přetřes přijde Účtenkovka, tedy loterie, ve které je možné slosovat účtenky, které si lidé berou od obchodníků. Je tato loterie správným nástrojem? O to večer po deváté hodně svedou bitvu např. končící ministr financí Ivan Pilný (ANO) a senátor Jaroslav Kubera.

Pořad Michaely Jílkové Máte slovo se vrací. A hned se očekává velký souboj
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátorka Michaela Jílková

V půlce června se Michaela Jílková rozloučila s diváky a oznámila jim, že nastává letní přestávka ve vysílání pořadu Máte slovo. Po prázdninách se hlavním tématem večerního vysílání staly sněmovní volby, ale ty už jsou za námi. Michaela Jílková se tedy vrací na obrazovku. A to s poměrně horkým tématem – s Účtenkovou.

Tato loterie byla zavedena proto, aby si lidé častěji brali od obchodníků účtenky. Obchodníci mají povinnost doklady lidem vydávat v rámci zavedení EET, ale mnoho lidí je nechává ležet na stolech v restauracích či na pultech obchodů. Účtenkovka to měla změnit. Lidé mohou své účtenky zaregistrovat do slosování a čekat, zda něco vyhrají. Ve hře je i lákavá finanční odměna.

Ministr financí Ivan Pilný (ANO), který Účtenkovku zaváděl, tvrdí, že se start projektu podařil. Senátor Jaroslav Kubera (ODS) to ale vidí jinak. Účtenkovku považuje za svého druhu udavačský nástroj, jehož smyslem je dostat občany České republiky pod ještě větší kontrolu, což člen horní komory považuje za zcela nepřijatelné.

Nejen tito dva pánové svedou nad tématem slovní souboj.

Pořad začíná dnes ve 21:20 na programu ČT1.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…