Pořád to řve, nadávají prý na televizní reklamy diváci

14.08.2013 16:58

Navzdory tomu, že od 1. června platí nařízení, které televizním stanicím ukládá ztišit reklamy na přijatelnou úroveň, jsou stále hlučnější než běžný program. Televize, které reklamy živí, je sice ztišily, ale souběžně s tím utlumily i další pořady, takže divák si televizi zesílí sám a brzy se dočká hlučné propagace nejrůznějšího zboží přímo ve svém obýváku. Informuje o tom server Novinky.cz.

Pořád to řve, nadávají prý na televizní reklamy diváci
Foto: hns
Popisek: Televize s monoskopem

„Zákon pamatuje jen na hlasitost reklamy a dalších obchodních sdělení. V důsledku tak v některých případech může přetrvávat pocit diváka, že reklama je ve vysílání příliš hlasitá, a to zejména tehdy, kdy je reklama vložena do pořadu, který je vysílán tišeji,“ hlásí Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Televize tak zákon dodržují a zároveň dosáhnou svého.

Sluší se dodat, že komerční televize Nova a Prima jednoznačně popírají, že by záměrně ztišovaly mimo reklamy i pořady, aby byl divák nucen sám přidat hlasitost. Mluvčí FTV Prima David Vaníček poukazuje na to, že je třeba rozlišovat pořady vzniklé ještě před přijetím právní úpravy a pořady vzniklé později. Televize totiž nemohou do díla vstupovat, vzhledem k autorskému zákonu, a tak je možné, že u starších pořadů na tento problém diváci narazí. Rozhodně prý však nejde o záměr.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …