Porošenko pořídil fotku, za kterou mu prý přišly nehezké vzkazy

21.04.2015 17:14

Když ukrajinský prezident Petro Porošenko umístil na svém Twitteru snímky z oběda s americkými armádními cvičiteli a jejich ukrajinskými cvičenci, asi nečekal, jakou reakci to vyvolá. „Na co si to hraje? Odkdy dostávají na Ukrajině vojáci takové dobroty? To si z nás dělá legraci! Už je tlustej jako Janukovyč! Vyžraný zrádce Ukrajiny!“ – takové a podobné vzkazy mu zanechávají „jeho bývalí voliči“ na prezidentově stránce na sociálních sítích. Upozornil na to server Altpress.cz.

Porošenko pořídil fotku, za kterou mu prý přišly nehezké vzkazy
Foto: plus.google.com
Popisek: Prezident Ukrajiny Petro Porošenko

Fotky pocházely z velkolepé hostiny, na které se včera Porošenko ládoval lahůdkami u jednoho symbolického stolu společně s americkými a ukrajinskými vojáky. Původně chtěl Porošenko zveřejněním fotky dát stále netrpělivějším dobrovolnickým oddílům na východní frontě konečně zase jednou najevo, že za nimi pevně stojí a chystá jim syté, elitně vycvičené a vyzbrojené posily.

Včera bylo ve Lvovské oblasti na západě Ukrajiny zahájeno společné cvičení, v jehož rámci 300 vojáků ze 173. výsadkové armády USA vycvičí 900 vojáků ukrajinské Národní gardy, tedy dobrovolnických pluků, jejichž příslušníci jsou poslední dobou stále kritičtější k prezidentovi Porošenkovi i vládě.

Kromě chutné a výživné stravy podle serveru dostanou ukrajinští dobrovolníci jako bonus k výcviku i speciální munici, nejmodernější výstroj a spojovací techniku.

Cvičení provokuje Moskvu

Server upozorňuje, že zmíněné cvičení je zároveň další otevřenou provokací Moskvy, která již ústy mluvčího Kremlu vyjádřila znepokojení nad záměrnou destabilizací situace a kroky, které v rozporu s dohodami uzavřenými v Minsku vedou k eskalaci konfliktu.

Nejde o jediné vojenské angažmá Západu na Ukrajině. Server upozornil na to, že minulý týden se například objevila informace, že Kanada odvelí dalších 200 vojenských instruktorů na Ukrajinu. V zemi mají působit maximálně do 31. března 2017.

O tréninkových táborech Porošenko jednal s viceprezidentem USA

Pro změnu od letošního března cvičí ukrajinské vojáky také 75 britských instruktorů – specialistů na pěchotní boj v Nikolajevě na jihu země. Dalších několik „tréninkových táborů“ kombinovaných s následnými společnými armádními manévry se má uskutečnit i v rámci programu NATO Partnerství pro mír do konce letošního roku.

Server poukazuje na to, že tomu, že tyto „tréninkové tábory“ s následným darováním výzbroje a munice ukrajinským dobrovolnickým „cvičencům“ bere Západ vážně, nasvědčuje i skutečnost, že o nich prezident Porošenko jednal oficiálně s americkým viceprezidentem Bidenem.

Celý text je ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…