Porošenko sliboval: Vstoupíme do EU a budete se mít jako Evropané. Mí poradci už napsali smlouvu

25.10.2014 17:16

Prezidentská koalice Blok Petra Porošenka, vysoký favorit nedělních parlamentních voleb, má už připravený koncept koaliční smlouvy, jejíž podstatou jsou hluboké reformní změny v horizontu do roku 2020. V televizním poselství to dnes oznámil sám prezident. V cílovém roce 2020 by měla být Ukrajina schopna podat žádost o členství v Evropské unii, uvedl Porošenko.

Porošenko sliboval: Vstoupíme do EU a budete se mít jako Evropané. Mí poradci už napsali smlouvu
Foto: plus.google.com
Popisek: Prezident Ukrajiny Petro Porošenko

„Můj tým už připravil návrh koaliční smlouvy," sdělila hlava státu voličům. Porošenkově bloku předvolební průzkumy přisuzují čtvrtinu až třetinu hlasů, vedení koalice se netají záměrem získat spolu s ostatními proevropskými stranami v příštím parlamentu dvoutřetinovou ústavní většinu.

Základem budoucí koalice by podle Porošenka neměly být "sladké sliby" nebo kšeftování s posty podle poměrného zastoupení, ale jasný akční plán. "Pokud toto dodržíme, pak reformy nic neohrozí. Výsledek - i když ne hned a ne rychle - by měl každý pocítit ve své peněžence," uvedl prezident.

Základem koaliční smlouvy je podle ukrajinských médií Porošenkův program nazvaný Strategie 2020. Ten počítá se zastavení ekonomického propadu, vytvářením nových pracovních míst, zlepšením záchranné sociální sítě a podporou podnikání. Prezident v dnešním projevu uvedl, že se osobně zasadí o co nejrychlejší vytvoření příští koaliční vlády.

"Osou programu je dosažení evropské životní úrovně a důstojné postavení Ukrajiny v Evropě. Do roku 2020 by Ukrajina měla být připravena podat přihlášku ke členství v Evropské unii," shrnul program své vlády prezident.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…