Porošenko varuje Moskvu: My odrazíme jakoukoliv armádu

12.02.2017 21:41

Ukrajinský prezident Petro Porošenko prohlásil, že ukrajinská armáda může odolat ozbrojeným silám jakékoliv země včetně Ruska. S odvoláním na oficiální stránky prezidenta Ukrajiny o tom informoval web Prvnizpravy.cz.

Porošenko varuje Moskvu: My odrazíme jakoukoliv armádu
Foto: plus.google.com
Popisek: Prezident Ukrajiny Petro Porošenko

„Když je Ukrajina jednotná, je schopna se bránit proti jakémukoli agresorovi, dokonce z Ruské federace, která má největší a nejsilnější armádu na kontinentu,“ řekl Porošenko během své návštěvy v Ivano-frankivské oblasti.

Celý text je ZDE.

Podle serveru s takovými prohlášeními Porošenko vystupoval už dříve. Na jaře roku 2016 nazval ukrajinskou armádu jednu z nejbojeschopnějších na kontinentu, což podle něj umožnilo Kyjevu „zastavit agresora“, a o rok dříve uvedl, že Ukrajina je připravena bránit nejen sebe, ale i Evropu.

Jak server připomíná, ukrajinské ozbrojené síly pravidelně dostávají pomoc od západních zemí. V prosinci loňského roku americký senát schválil přidělení 350 milionů dolarů pro vojenskou pomoc Ukrajině. Přesto si vojáci často stěžují na nedostatek finančních prostředků a na nepřijatelné podmínky služby.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…