Porošenko zahrozil: Když nedojde k uklidnění bojů, jsme připraveni...

18.08.2016 15:42

Prezident Ukrajiny Petro Porošenko promluvil o možnosti vyhlášení plné mobilizace a stanného práva. K takovým krokům podle jeho slov ukrajinská vláda přikročí v situaci další eskalace konfliktu na východě země, informuje ukrajinský server Segodnya.

Porošenko zahrozil: Když nedojde k uklidnění bojů, jsme připraveni...
Foto: plus.google.com
Popisek: Prezident Ukrajiny Petro Porošenko

O možnosti plné mobilizace a vyhlášení stanného práva prezident Petro Porošenko promluvil při své návštěvě Lvovské oblasti.

„V letošním roce se více než 45 tisíc Ukrajinců dobrovolně zapsalo do armády. Prozatím mi jako vrchnímu veliteli ukrajinské armády právě tito dobrovolníci umožnili s plnou mobilizací ještě počkat. Na druhou stranu konflikt i nadále eskaluje a bohužel plná mobilizace a vyhlášení stanného práva se v naší situaci nedá vyloučit,“ uvedl ukrajinský prezident.

O možnosti zahájení „nové vlny mobilizace“ na Ukrajině již dříve informoval tajemník Rady národní bezpečnosti a obrany Olexandr Turčynov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: fib

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…