Posero, jezdi tankem, schytává to Stropnický za svou obrněnou limuzínu. Ale ono je to možná všechno trochu jinak

21.10.2015 15:11

Médii nedávno proběhla zpráva o tom, že Ministerstvo obrany pořizuje pro Martina Stropnického pancéřovanou limuzínu. Ministr uvedl situaci na pravou míru, bohužel pro něj ne dřív, než se jí chopily sociální sítě a udělaly z něj zbabělce.

Posero, jezdi tankem, schytává to Stropnický za svou obrněnou limuzínu. Ale ono je to možná všechno trochu jinak
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Martin Stropnický

Ministr obrany Martin Stropnický nedávno čelil útoku na svoji osobu a následně přišlo ohlášení o nutnosti pořídit novou pancéřovanou limuzínu. První zprávy informovaly o tom, že má být pouze pro Stropnického. Celkem mělo ministerstvo pořídit dva vozy, jeden pancéřovaný a jeden běžný. Jejich výsledná cena má být 15 milionů korun a podle vyjádření ministerstva se jedná o vozy, které budou využívat především zahraniční delegace.

Obrázek, který se velmi rychle rozšířil po sociálních sítích, jako reakce na oznámení o nutnosti pořídit pancéřovanou limuzínu.

Mezitím se však na sociálních sítích stihl k situaci vyjádřit Zdeněk Škromach a poslanec KSČM Zdeněk Ondráček. „Hezký sluníčkový den. Ministr obrany se chystá pořídit pancéřované auto. Docela asi evropský unikát,“ píše Škromach. „A co občané? Jak jsou zajištěny zdroje pitné vody? Mnohde jen rezivými zámky,“ upozorňuje, že máme jiné problémy než Stropnického bezpečnost. „Co tak pane ministře začít boj s terorismem účinnou ochranou zdrojů a rozvodů pitné vody,“ navrhuje Škromach.

„Nejustrašenější ministr, který zavíral oči i při střelbách, si chce za více jak 15 mega pořídit opancéřované auto. No, upřímně, zrovna jemu se ani nedivím,“ napsal na svém profilu na Facebooku poslanec Zdeněk Ondráček.

Ke zprávě se nakonec vyjádřil i sám Stropnický. „Děkuji tímto Novinkám a Právu, že tak usilovně pracují na mém zviditelnění,“ napsal ministr obrany a obvinil portály z úmyslného zamlčení informací. Zároveň sdělil, že se nový vůz nepořizuje jen tak pro nic za nic. Je totiž třeba nahradit ten současný opancéřovaný vůz, který je již dvanáct let starý. A má být „především pro zahraniční hosty“, vysvětlil Stropnický.

„Pokud to dostanu befelem od našich zpravodajců, omlouvám se, ale sednu si do toho auta v případě nutnosti také. Jinak jezdím služebním Superbem. To jen pro úplnost,“ dodal Stropnický a zmínil, že je terčem častých výhružek adresovaných jemu i jeho rodině.

 

Vyjádření Zdeňka Ondráčka:

Přátelé,
tak se nám vláda začíná bát :-) Nejustrašenější ministr, který zavíral oči i při střelbách, si chce za více jak 15 mega pořídit opancéřované auto. No upřímně, zrovna jemu se ani nedivím. Takového odborníka na obranu aby pohledal :-D. Alespoň něčím se na té obraně zapíše. Myslím, že toto je novum české politické scény, které tu nebylo ani za socíku. To jsme tu demokracii zase posunuli :-/

Vyjádření Zdeňka Škromacha:

Hezký sluníčkový den. Ministr obrany se chystá pořídit pancéřované auto. Docela asi Evropský unikát. A co občané? Jak jsou zajištěny zdroje pitné vody? Mnohde jen rezivé zámky. O nějakém kamerovém systému či ochraně těchto životně důležitých objektů pro životy milionů lidí si můžeme nechat jen zdát. Případ zamoření pitné vody v Praze ukázal na slabé místo. Pan ministr a jeho kolegové by se měli zajímat v první řadě bezpečností a blahem občanů a až pak řešit svá opancéřovaná auta. Co tak pane ministře začít boj s terorismem účinnou ochranou zdrojů a rozvodů pitné vody. Hezký den.

Vyjádření Martina Stropnického:

Děkuji tímto Novinkám a Právu, že tak usilovně pracují na mém zviditelnění. Ráno zveřejnily úžasnou senzaci, že se pro mě pořizuje pancéřované auto. Úmyslně zamlčely, že jde o vůz, který je určen především pro zahraniční hosty, kteří to dost často vyžadují. Proto také MO takovým autem disponuje. Staří? 12 let. Teď se bude nahrazovat. Pokud to dostanu befelem od našich zpravodajců, omlouvám se, ale sednu si do toho auta v případě nutnosti také. Jinak jezdím služebním Superbem. To jen pro úplnost.
P.S. Zároveň tímto neděkuji všem těm statečným anonymům , kteří tak často vyhrožují mně i mojí rodině, včetně dětí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …