Poserové, do tepláků! Po pádu lávky v Praze přichází VIDEO s vážným odhalením. A nejde jen o Prahu

05.12.2017 8:56

Předseda strany Patrioti Jiří Vítek, jenž se rád vyjadřuje k veřejnému dění, kdy svůj názor například sdělil ke kauze lithium, nyní přinesl svůj pohled na pád lávky v pražské Troji. Vítek není samozřejmě jediný, kdo k celé věci zaujal stanovisko.

Poserové, do tepláků! Po pádu lávky v Praze přichází VIDEO s vážným odhalením. A nejde jen o Prahu
Foto: Archiv J. Vítka
Popisek: Jiří Vítek

„Teď se bude hledat nějaký hlupák/pěšák, který odskáče pád Trojské lávky, ale v Praze už nefunguje nic, jen chléb a hry. Čtyři roky tohle město přešlapuje na místě. Okrajově se zmiňuji i o požáru 4 Kamenů, kde selhala kontrola, která nás má chránit před požáry, ale dokonale jí jde pouze to, že není vidět,“ sdělil k videu Vítek. 

Anketa

Měla by ČSSD vstoupit do vlády Andreje Babiše či ji podpořit?

34%
hlasovalo: 5156 lidí

Na videu se pak kromě pádu lávky zabývá také hospodařením Prahy a městských částí. „Možná jste zaznamenali požár koliby Čtyři kameny u dálnice, který mě jako bývalého profesionálního hasiče zaujal, vlastně ten zásah, tím, že hasiči neměli vodu. To znamená, že museli kyvadlově jezdit pro vodu. Jednalo se o budovu se zvýšeným požárním zatížením. Byla to dřevěná budova, seno, otevřený oheň vevnitř – a v blízkosti byla benzinová pumpa. A já se tady ptám, kdo dal to razítko ke kolaudaci této budovy?“ začal zeširoka Vítek. „Takhle to bohužel nejde dál,“ pozastavil se Vítek. „Ty nižší instituce jsou už tak zkorumpované, že povolují tyto stavby?“ zeptal se.

Následně se pak vyjádřil ke trojské lávce. „Technická správa komunikací již několik let věděla, že je v katastrofickém stavu. Pro ty, kteří nevědí, tak je to lávka nedaleko zoologické zahrady. To znamená, že v létě tam projdou stovky, možná tisíce lidí denně. Chodí tam maminky s kočárky a tak dále. Tak, kdo půjde do těch tepláků, že vlastně tuto lávku neuzavřeli, přestože věděli, že je nebezpečná? Dneska se dočítám, že budou narychlo zavírat Hlávkův most a desítky dalších lávek v Praze. Já vím, že po bitvě je každý generál a vlastně i já tímto videem jsem jakýsi generál po bitvě. Ale já nenesu tu odpovědnost. Já Prahu neřídím,“ zdůraznil Vítek.

„Kdybych ji řídil, tak v první řadě by to odnesl radní pro dopravu pan Dolínek, který má na starost kontrolu Technické správy komunikací. A my tady v Praze poslední tři čtyři roky vidíme pouze to, že se neinvestuje; neinvestuje se do infrastruktury, nic se nedělá, protože se všichni nahoře bojí podepsat nějaké dokumenty, které by je popřípadně mohly dostat do kriminálu. Protože si to neumí obhájit, jsou to poserové,“ sdělil kriticky Vítek s tím, že v Praze neexistuje žádná koncepce. 

„Čekám, jak dopadne toto vyšetřování. Doufám, že to neodskáče jenom nějaký pěšák, ale že už konečně začnou padat hlavy,“ uzavřel Vítek. 

„Zřícená Trojská lávka nebyla v havarijním stavu, uvedla Technická správa komunikací. Kontrolor ale přiznal, že její hlavní závěsná lana neprověřoval. ZAVŘÍT KONTROLORA,“ rozlítil se pak také analytik Štěpán Kotrba.

Lávka u Trojského zámku v Praze se zřítila do Vltavy v sobotu odpoledne. Při pádu konstrukce se zranili čtyři lidé, z toho dva těžce. Pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO) následně zadala revizi všech lávek a mostních konstrukcí v hlavním městě. Chce také přezkoumat tři týdny starý posudek, který na riziko neupozornil. Lávku zatím nahradí přívoz. Klub hnutí ANO na magistrátu nyní navrhne Radě hlavního města Prahy darovat poškozeným peníze. Mělo by jít o 50 tisíc korun.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…