Poskok Fiala od Okamury. Proti-babišovská skupina ostře o poslanci "takzvané" přímé demokracie

28.02.2017 16:41

ODS, Úsvit přímé demokracie a konečně Svoboda a přímá demokracie, to jsou placené štace poslance Radima Fialy. Podle Facebooku by se ovšem mohl směle přidat i k hnutí ANO. Proč? Důvodem je jeho hlasování o odvolání někdejšího hejtmana Olomouckého kraje Oto Košty (ANO).

Poskok Fiala od Okamury. Proti-babišovská skupina ostře o poslanci "takzvané" přímé demokracie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Radim Fiala

„Poslanec Fiala se vybarvil jako naprostý poskok Faltýnka a Babiše!" uvedla na svém profilu na Facebooku skupina ANO - ODPOR. A nebyla jediná, kdo si chování Radima Fialy, poslance, podnikatele a rovněž placeného zastupitele Olomouckého kraje, všimnul. Další byli i diskutéři na Deníku.cz, který živě přenášel odvolání Košty z postu hejtmana.

„Pana Koštu volilo 2751 preferenčních hlasů, pana Fialu 1301 hlasů, a nyní bude představitel přímé demokracie odvolávat hejtmana jen proto, že potřebují projít další body jednání ... Tak se bude muset partička zastupitelů sejít ještě jednou pokud to nestihnou. Však jsou placeni měsíčně. V roce 2015 to bylo až 4390Kč pro obyčejného zastupitele (dle tn.cz) tj. nějakých 12 tisíc za jedno zasedání tedy den (zpravidla jsou 4 do roka). To není špatné, ne?" uvedl čtenář pod přezdívkou Miki Volek.

Hlas Facebooku:

Samotný Fiala, reprezentant takzvané přímé demokracie, odůvodnil hlasování pro Koštovo odvolání slovy: „V našem hnutí budeme většinově pro odvolání," uvedl s tím, že je potřeba řešit další body programu.

O tom, že bude Košta odvolán, informovaly jako první právě ParlamentníListy.cz. Naše redakce přidala také informaci o jeho nástupci, kterým se stal poslanec Okleštěk. Otázkou zůstává, zdali Okleštěk rezignuje na mandát poslance. Na jeho místo by pak nastoupil náhradník Milan Feranec.

Myšlenkové veletoče poslance, podnikatele a krajského zastupitele:

Fiala ve své úvaze: „Zásadním programovým bodem hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura je přímá demokracie."

Fiala pro odvolání vítěze voleb v Olomouckém kraji: „Nezlobte se, pane hejtmane, není to nic osobního."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…