Poslal ANO dvě stě tisíc, dostal zakázku od Stropnického. Okamžitě mu to vraťte, zuřil prý Babiš

10.04.2017 17:29

Poté, co agentura podnikatele Stanislava Petra poslala hnutí ANO peněžní dar 200 tisíc korun, dostala zakázku na neprůstřelné vesty na ministerstvu obrany. Předseda hnutí Andrej Babiš tak okamžitě přikázal dar společnosti vrátit. Píše o tom server Aktuálně.cz.

Poslal ANO dvě stě tisíc, dostal zakázku od Stropnického. Okamžitě mu to vraťte, zuřil prý Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Martin Stropnický

Dřív než Babiš začal situaci řešit, však hnutí ANO zkritizovali opozice i koaliční partneři. Na celou záležitost totiž upozornil v sobotu deník Právo. Zakázku firma Argun získala již loni v říjnu, a to ve výši 255 milionů korun. Pro české vojáky má dodat pět a půl tisíce neprůstřelných vest. 

„Nařídil jsem, aby hnutí okamžitě vrátilo dar panu Stanislavu Petrovi. A požádal jsem kolegy, aby příště lépe prověřovali naše dárce,“ napsal Babiš na Twitteru. Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) však ještě krátce předtím uváděl, že je vše v pořádku, neboť zvítězila nejnižší nabídka. 

Původní text ZDE.

„Ministr Stropnický musí vyvrátit veškerá podezření. Toto zavání praktikami, které tak hlasitě v médiích kritizoval,“ řekl k celému případu předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček. Stropnický serveru odmítl vyjádření. „Nemám čas,“ uvedl, pak jen potvrdil, že s vrácením daru souhlasí. Na sociálních sítích pak přislíbil vysvětlení. 

Kolem výběrového řízení totiž panovaly nejasnosti – původně jej vyhrála Česká zbrojovka s cenou 68 milionů korun, ministerstvo však od smlouvy odstoupilo. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…