Poslanci ANO se zastali Válkové. Podle nich je to velmi podezřelé

17.06.2014 14:36

Poslanci ANO podpořili svou ministryni Helenu Válkovou ve sporu s náměstkem Pavlem Šternem (nominovaným za ČSSD) kvůli tendru na nákup elektronických náramků pro domácí vězně. Po jednání klubu to řekl jeho šéf Jaroslav Faltýnek. Chování Šterna, který ministryni odmítl podat více informací a obrátil se na policii, označil Faltýnek za divné.

Poslanci ANO se zastali Válkové. Podle nich je to velmi podezřelé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jaroslav Faltýnek (ANO)

Klub podle Jaroslava Faltýnka jednoznačně stojí za Válkovou. „Položme si společně otázku, jestli není divné, když podřízená složka Ministerstva spravedlnosti odmítne poskytnout základní informace o připravovaném tendru ministryni, která nese politickou, ale také finanční odpovědnost za tento tendr," řekl Faltýnek.

Podle něj se hnutí ANO snaží o transparentnost a naopak chce odkrýt nešvary v tendrech. Nechce prý spekulovat, proč Pavel Štern tuto událost odstartoval. „Je potřeba se podívat do minulosti těchto lidí, s kým komunikovali, na čem se podíleli,“ míní Faltýnek. „Pro nás je to velmi podezřelá záležitost,“ dodal.

Nad chováním Šterna se pozastavil i Válkové 1. náměstek Robert Pelikán. Podle něj Štern hned po oznámení na policii záležitost medializoval.

Helena Válková nyní zvažuje, že Šterna odvolá. Na dotaz, zda ji klub v tomto podpořil, Faltýnek řekl, že rozhodnutí je na sociální demokracii, která Šterna na místo nominovala. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…