Poslanci ODS budou opět po roce volit vedení sněmovního klubu

10.05.2012 7:58

Poslanci ODS budou dnes volit vedení svého sněmovního klubu. Volba se koná vždy po roce. Funkci předsedy bude obhajovat Zbyněk Stanjura. Větší změny ve vedení frakce se podle informací ČTK tentokrát neočekávají.

Poslanci ODS budou opět po roce volit vedení sněmovního klubu
Foto: Repro TV Prima
Popisek: Zbyněk Stanjura (ODS) v Partii TV Prima

Podle prvního místopředsedy klubu Jana Bauera by měl hlavní návrh směřovat k potvrzení nynějšího vedení. Stanjura zřejmě bude bez protikandidáta. Pokud se některý z dalších poslanců ODS rozhodne o místa ve vedení klubu ucházet, zřejmě to oznámí až na samotném jednání. Jedenapadesátičlenný klub ODS má pět místopředsedů. Vedle Bauera jsou to Jan Vidím, Marek Benda, Jan Čechlovský a Václav Mencl.

Zklamaný Doktor

Stanjura stanul v čele poslanců nejsilnější vládní strany loni, když poměrně neočekávaně nahradil Petra Tluchoře. Proti Tluchořovi se tehdy postavil premiér a předseda ODS Petr Nečas, který ho dokonce vyzval, aby nekandidoval. Dostatek hlasů tehdy nezískal ani Tluchořův kritik Michal Doktor, který později z ODS vystoupil a je nezařazeným poslancem.

Volba se před rokem konala poměrně krátce po jedné z vládních krizí někdejší koalice ODS, TOP 09 a Věcí veřejných. VV a někteří občanští demokraté Tluchořovi vyčítali, že při krizi chystal spolu s poslankyní Kristýnou Kočí puč ve VV a nebyl oporou Nečase.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…