Poslanci Úsvitu budou řešit vnitřní spory, doufají v uklidnění situace

17.02.2015 6:32

Rozpory mezi předsedou hnutí Úsvit Tomiem Okamurou a většinou poslaneckého klubu, který chce vytvořit novou politickou stranu, má dnes řešit poslanecký klub hnutí. Jeho šéf Marek Černoch doufá, že se na jednání podaří rozjitřenou atmosféru zklidnit.

Poslanci Úsvitu budou řešit vnitřní spory, doufají v uklidnění situace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

"Věřím, že se domluvíme, že jsme dospělí, inteligentní lidé a že chceme pracovat, a ne se takhle handrkovat," řekl v pondělí ČTK Černoch. Co by se stalo, kdyby se situace neuklidnila, nechtěl předjímat. Zároveň odmítl spekulace, že by za změnou poměrů v Úsvitu byla snaha vyvádět z hnutí peníze.

Okamura vyzve k návratu k programu přímé demokracie

"Nevím, co mohu čekat od pučistů a přeběhlíků," napsal ke svému očekávání od jednání Okamura. Doufá, že to nebude další "kudla do zad". Čeká prý, co si na něj kolegové nachystali a podle toho bude reagovat. "Budu na ně apelovat, aby se vrátili k programu přímé demokracie, za který byli zvoleni a který jim z programu nové strany zcela vypadl," podotkl také.

Ze 14 členů klubu jich rozhodnutí vytvořit novou stranu podpořilo deset v čele s předsedou frakce Černochem. Nové uskupení chce hájit národní zájmy. Poslanci jeho vznik odůvodňují touhou nabírat nové členy, což Úsvit doposud neumožňoval. Okamura tato vysvětlení ale odmítá a kroky kolegů označil za snahu převzít hnutí a zlikvidovat ho.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…