Poslanci budou debatovat o imigraci a možná i o těžební OKD

13.09.2016 6:29

Poslance dnes odpoledne čeká opět debata o imigraci a zřejmě taky o někdejší privatizaci těžební firmy OKD, jež je nyní v insolvenci. V úvodním kole by se Sněmovna mohla zabývat trestní novelou, která zpřísní postihy za podporu terorismu. Do závěrečného schvalování by měla dolní komora poslat například předlohu, která mění vzdělávání lékařů.

Poslanci budou debatovat o imigraci a možná i o těžební OKD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nevalná účast poslanců při jednání poslanecké sněmovny

Diskusi o imigraci prosadil do programu poslanec ANO Zdeněk Soukup, jenž inicioval vznik platformy na obranu evropské kultury a jejích hodnot. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) by měl v tomto bodě informovat poslance o postoji k migraci a dohodě mezi Evropskou unií a Tureckem i s ohledem na půlmiliardový vládní tendr na integrační služby pro cizince.

O někdejší privatizaci černouhelné OKD začali poslanci diskutovat na návrh Úsvitu a KSČM už koncem května. K výsledku se tehdy nedobrali.

V opakovaném druhém čtení by se dnes mohla Sněmovna zabývat i kontroverzním rozšířením pravomocí veřejného ochránce práv o možnost podávat antidiskriminační žaloby a návrhy Ústavnímu soudu na zrušení zákonů nebo jejich částí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…