Poslanci budou hlasovat o zákonu proti nadměrnému zadlužování

17.01.2017 6:15

Poslanci budou dnes opět hlasovat o zákonu proti nadměrnému zadlužování veřejných rozpočtů, kterou zamítl Senát. Posoudí také senátní úpravy vinařské novely proti falšování vína a k potírání černého trhu s vínem. Do finále by mohla Sněmovna poslat předlohu o zavedení týdenní placené otcovské dovolené po narození dítěte. Schůze dolní komory pokračuje od odpoledne.

Poslanci budou hlasovat o zákonu proti nadměrnému zadlužování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanci si odhlasovali zvýšení platu. Plat poslanců se tak zvýší příští rok o 1700 Kč, což je o tři procenta. ČSSD si svou tedy nakonec prosadila

Zákon o rozpočtové odpovědnosti horní komora zamítla se zdůvodněním, že jej pokládá za neústavní ve vztahu k obcím či krajům. Vládní koalice se dohodla na tom, že senátní veto přehlasuje. Ministerstvo financí by ale mělo následně připravit novelu. Ve vinařské novele chce Senát o něco prodloužit lhůtu pro prodej sudového vína vinotékám, které se nezaregistrují jako příjemci nebo výrobci vína. Senátoři také požadují, aby výrobci nebo příjemci vína mohli nahlásit prodejny sudového vína do půl roku místo do 60 dnů od účinnosti zákona.

Ve druhém čtení by měli poslanci posoudit plošné zavedení občanských průkazů s elektronickým kontaktním čipem. V tomto čtení je na programu také senátní novela služebního zákona, jež by mohla podle doporučení ústavně-právního výboru odpustit požadavek maturitního vzdělání pro vstup do státní služby starším referentům s letitou praxí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…