Poslanci budou jednat o evidenci tržeb, původu majetku i o ústavě

14.06.2015 14:44

Sporné zavedení elektronické evidence tržeb, prokazování původu majetku a vládní ústavní novelu o pravomocích prezidenta a klouzavém mandátu poslanců by mohla Sněmovna projednávat v úvodním kole na schůzi, která začne v úterý odpoledne.

Poslanci budou jednat o evidenci tržeb, původu majetku i o ústavě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Interpelace na členy vlády ve sněmovně. Účast nebyla valná

Poslanci by na ní měli schvalovat například tzv. kurzarbeit, vznik registru přestupků, regulaci anonymní volební reklamy a novelu, podle níž budou muset zdravotní pojišťovny zveřejňovat smlouvy s nemocnicemi a ambulancemi.

Zákon o ochraně potravinářů

V červnu by měla schůze trvat týden. Po přestávce mimo jiné na jednání výborů bude pokračovat od 7. července. Někteří koaliční politici nevyloučili, že pokud opozice bude projednávání některých vládních předloh zdržovat, Sněmovna by mohla jednat i o nocích.

V úvodním kole by mohli poslanci debatovat podle návrhu programu taky o vládních předlohách o zvýšení spotřební daně z cigaret a dalších tabákových výrobků, o úplném zákazu kouření v restauracích a o zrušení druhého důchodového pilíře. Vláda navrhuje, aby poslanci rozhodli o důchodové novele zrychleně už v prvním čtení, pravicová opozice ale takový postup asi zablokuje.

Sněmovna by mohla pokračovat také v projednávání sporné předlohy, která zpřesňuje zákon o ochraně potravinářů a zemědělců před praktikami obchodních řetězců. V červenci by měla přijít na řadu další kontroverzní norma, kterou chce Senát zavřít supermarkety a hypermarkety o některých státních svátcích.

Návrh programu dále uvádí, že poslanci by se mohli posunout v projednávání předloh o centrálním registru smluv na internetu a o rozšíření pravomocí zpravodajských služeb. Po odkladech by mohlo přijít na řadu schvalování asociační smlouvy mezi Evropskou unií a Ukrajinou. Návrh programu schůze čítá celkem více než 170 bodů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…