Poslanci budou jednat o stavbě silnic, odpadech a normách opozice

17.06.2014 6:04

Poslanci budou dnes pokračovat v projednávání předlohy, která má díky možným vyšším cenám za výkupy pozemků urychlit výstavbu dopravní infrastruktury. Na programu je i odpadová novela, do níž výbory chtějí přidat zákaz skládkování komunálního odpadu od roku 2023. Sněmovna by se měla v úvodním kole zabývat některými opozičními normami.

Poslanci budou jednat o stavbě silnic, odpadech a normách opozice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Březnové zasedání poslanecké sněmovny

Patří k nim ústavní novela, kterou chtějí poslanci TOP 09 a Starostů zrušit trestněprávní imunitu zákonodárců. Vztahovala by se jen na projevy a hlasování v parlamentních komorách. Další ústavní novelou chtějí poslanci KSČM zamezit takzvanému přeběhlictví.

Na programu je hned několik předloh ODS. Týkají se zákazu vjezdu kamionů na silnice nižších tříd, opětovného zavedení daňové slevy pro pracující důchodce a změny ve jmenování šéfa finančního analytického útvaru Ministerstva financí.

Poslanci by se mohli dostat i k projednávání návrhu KSČM na zrušení všech regulačních poplatků ve zdravotnictví, předlohy Davida Kádnera (VV, za Úsvit) o úpravě nutné obrany nebo normy hnutí Úsvit, která by změkčila podmínky pro platnost místních referend.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…