Poslanci budou jednat o změnách v přesčasech policistů

09.06.2017 6:20

Poslanci dnes budou schvalovat změny v přesčasové práci v bezpečnostních sborech, úpravy přerozdělování daňových výnosů mezi státem a obcemi a rozšíření pravomocí inspektorů České obchodní inspekce. Na programu je také například návrh zákona, který stanoví pravidla pro používání občanských průkazů s čipem, píše ČTK.

Poslanci budou jednat o změnách v přesčasech policistů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Schůze sněmovny za vládní krize

Policisté a příslušníci dalších bezpečnostních sborů by podle novely už nesloužili ročně 150 hodin přesčasů bez nároku na náhradní volno nebo odměnu. Předloha předpokládá také náborové příspěvky. Novela o rozpočtovém určení daní by dala obcím a městům více peněz z vybrané daně z přidané hodnoty na úkor státu. Ročně by si mohly polepšit zhruba o 8,5 miliardy korun.

Kontroloři České obchodní inspekce by díky vládní normě mohli při některých akcích používat skrytou identitu, aby nebyli kvůli předložení občanského průkazu odhaleni. Jde například o kontroly autobazarů nebo předváděcích akcí.

Na programu Sněmovny je například také schvalování veterinární novely, jež zavede registraci útulků pro opuštěná zvířata. Norma by také uzákonila povinnost hlásit chov pěti a více dospělých fen, což by umožnilo účinnější postup proti takzvaným množírnám psů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…