Poslanci budou řešit přesuny peněz v rozpočtu a přesun odpadu na skládky

12.11.2019 6:00

Především novou odpadovou legislativou se bude na dnešním zasedání zabývat vláda. Ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) by měl také ministry informovat o nesouhlasném stanovisku, které jeho resort tento týden zašle k otázce rozšiřování polského hnědouhelného dolu Turów u česko-polské hranice, uvedla ČTK.

Poslanci budou řešit přesuny peněz v rozpočtu a přesun odpadu na skládky
Foto: tan
Popisek: Skládka, ilustarční foto

Kabinet má na programu i přesuny peněz v letošním rozpočtu ministerstva práce.

Podle návrhu zákona o odpadech má například vzrůst poplatek za ukládání směsného komunálního odpadu na skládky, obce pak mají dostat možnost motivovat občany, aby více třídili. Čtyři zákony, které řeší mimo jiné nakládání s odpady, obaly a vybranými výrobky s ukončenou životností, by měly podle ministerstva platit od počátku roku 2021.

Ministerstvo práce chce část letošní sumy vyhrazené na dávky v hmotné nouzi přesměrovat do příspěvků na péči, na který mu chybí peníze. Celkem to má být 1,17 miliardy korun. Správa železniční dopravní cesty předkládá materiál, podle kterého prodá nepotřebnou regionální dráhu mezi Hrušovany nad Jevišovkou a Hevlínem v Jihomoravském kraji. Jejím novým vlastníkem by se měla stát obec Hevlín, která za ni nabídla 2,2 milionu korun.

Kabinet se bude zabývat i vysláním české delegace na zasedání ministrů zahraničí států NATO v Bruselu, které se koná 20. listopadu, či odměnami poradních orgánů vládní Rady pro výzkum, vývoj a inovace. Za letošní rok by měly činit 17,7 milionu korun, meziročně o 8,2 milionu více.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…