Poslanci budou schvalovat rozpočet, promluví k němu Zeman

07.12.2016 6:15

Poslanecká sněmovna bude dnes schvalovat státní rozpočet pro příští rok. O jeho návrhu k poslancům předtím promluví prezident Miloš Zeman. Spolu se státním rozpočtem bude dolní komora rozhodovat i o limitech výdajů státu v letech 2018 a 2019 a také o rozpočtech fondu bydlení a fondu dopravy.

Poslanci budou schvalovat rozpočet, promluví k němu Zeman
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Očekává se, že Sněmovna státní rozpočet s navrhovaným schodkem 60 miliard korun navzdory kritice opozice schválí. Ve druhém čtení navrhli poslanci přesuny peněz uvnitř rozpočtu v objemu asi 46 miliard korun. Úpravy v souhrnu zhruba za dalších 1,5 miliardy korun doporučil rozpočtový výbor.

Poslanci chtějí přidat peníze například na armádu, na platy a investice v sociálních službách, na platy policistů a hasičů, na platy v kultuře a na investice do regionálního školství. Výbor chce zvýšit objemy peněz třeba na školství a na obnovu památek.

Sněmovna by dnes mohla schvalovat i novelu autorského zákona. Sešly se k němu pozměňovací návrhy, které by zamezily avizovanému skokovému zvýšení autorských poplatků.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…