Poslanci by měli projednat pravomoci NKÚ a služební zákon

22.01.2014 7:04

Poslanci by dnes měli pokračovat v úvodním kole projednávání předloh, které mění pravomoci Nejvyššího kontrolního úřadu. Na programu bude i nejsledovanější norma schůze, novela služebního zákona. Jejím projednáním v prvním čtení podmínil prezident Miloš Zeman jmenování nové vlády koalice ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL.

Poslanci by měli projednat pravomoci NKÚ a služební zákon
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hlasování ve sněmovnně

Služební zákon by měl pomoci odpolitizovat státní správu a stabilizovat ji. Pravicová opozice ale normu nazývá „Lex Babiš" v souvislosti s tím, že by měla do vlády pustit šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, který nemá lustrační osvědčení.

V úterý poslanci podstoupili do výborů normu ke zprůhlednění legislativního procesu v dolní komoře a předlohu o vzniku centrálního registru smluv na internetu. Schůze byla poměrně nečekaně přerušena při debatě o ústavní novele týkající se Nejvyššího kontrolního úřadu. Opoziční TOP 09 a Starostové si vzali přestávku až do konce jednacího dne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…