Poslanci by měli rozhodnout o evidenci tržeb 10. února

29.01.2016 13:00

Sněmovna by měla hlasovat o zavedení kontroverzní elektronické evidence tržeb ve středu 10. února v 11:00. Prosadila to dnes v dolní komoře na návrh předsedy klubu ANO Jaroslava Faltýnka vládní koalice, podle představitelů pravicové opozice TOP 09 a ODS protizákonně. Poslanci těchto stran se rozhodování o Faltýnkově návrhu na protest neúčastnili.

Poslanci by měli rozhodnout o evidenci tržeb 10. února
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

"Pokud koalice násilně prosadí zákon, který poškodí statisíce slušných a pracovitých lidí, obrátíme se na Ústavní soud," uvedl předseda poslanců ODS Zbyněk Stanjura.

Spor se vedl o to, zda Faltýnek mohl navrhnout pevné hlasování o zákonu jako procedurální návrh. "Nejde o procedurální návrh v mezích zákona," řekl předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Spolu se Stanjurou vyzýval předsedajícího Jana Bartoška (KDU-ČSL), aby hlasování o něm neumožnil. "Jsem přesvědčen, že jednám v souladu s jednacím řádem," opáčil Bartošek.

Pravici se před tím nepodařilo prosadit jeho odvolání z pozice předsedajícího, námitku proti Bartoškově posudku ani návrh, aby Sněmovna o zákonu hlasovala až po řádném skončení rozpravy v nynějším závěrečném čtení normy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…