Poslanci by měli schvalovat změny v držení zbraní

06.05.2016 6:00

Poslanci by dnes měli schvalovat zpřísnění pro legální majitele střelných zbraní a úpravy shromažďovacího a přestupkového práva. Mohli by se taky vrátit k závěrečnému schvalování takzvaného protikuřáckého zákona, který předpokládá mimo jiné úplný zákaz kouření v restauracích, píše ČTK.

Poslanci by měli schvalovat změny v držení zbraní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Střelné zbraně

Navrhovaným zpřísněním zákona o zbraních kabinet reagoval na tragédii v Uherském Brodě, kde střelec zabil loni v únoru osm lidí i sebe. Podle doporučení bezpečnostního výboru by v novele měla zůstat kontroverzní pravomoc policie zadržet v důvodných případech legálnímu majiteli zbraň přímo v obydlí. Sněmovna ale asi nepřistoupí na zkrácení platnosti zbrojních průkazů z nynějších deseti let na polovinu.

V rámci úprav shromažďovacího zákona zřejmě poslanci odmítnou jednu z navrhovaných novinek, podle níž by si účastníci demonstrací mohli za splnění určitých podmínek zakrývat tvář. V normě by měl zůstat současný zákaz. Úpravy přestupkového práva předpokládají například až pětinásobné zvýšení pokut za prohřešky ve správním řízení nebo proti majetku.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …