Poslanci by mohli projednat daně z cigaret a zelenou naftu

15.07.2014 6:18

Poslanci by dnes mohli projednávat návrhy na zvýšení spotřební daně z cigaret a na zachování takzvané zelené nafty pro zemědělce. Zabývat by se měli taky novelou služebního zákona a senátní předlohou, kterou by obce dostaly pravomoc omezit provoz sběren surovin. Sněmovnu čekají druhá čtení těchto norem, při kterých mohou poslanci předkládat pozměňovací návrhy.

Poslanci by mohli projednat daně z cigaret a zelenou naftu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Březnové zasedání poslanecké sněmovny

U řady z nich se očekávají spory mezi koalicí a opozicí. Například o celkové novele dosud neúčinného služebního zákona vládní poslanci tvrdí, že povede k odpolitizování a zkvalitnění státní správy. Pravicová opozice naopak říká, že si vláda "zabetonuje" na ministerstvech své úředníky.

Novela zákona o spotřebních daních zdraží cigarety o tři až čtyři koruny. Do senátní odpadové novely, jež má za cíl ztížit možnost výkupu kradených kovů, navrhl sněmovní výbor přidat kontroverzní zákaz skládkování směsného komunálního odpadu a recyklovatelných odpadů od roku 2024.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…