Poslanci dnes možná rozhodnou, zda o některých svátcích zůstanou obchody zavřené

20.10.2015 6:11

Poslanci by dnes mohli zahájit debatu o sporném senátním návrhu o zavírání supermarketů a hypermarketů o vybraných svátcích. V návrhu programu je taky volební novela, jež omezí náklady na kampaně a podřídí dohled nad hospodařením politických stran a hnutí nezávislému úřadu. Sněmovna by se mohla dostat taky k předloze, která politickým stranám omezí výši darů od jednotlivců i firem.

Poslanci dnes možná rozhodnou, zda o některých svátcích zůstanou obchody zavřené
Foto: Zlaté jablko
Popisek: Vánoční výzdoba ve Zlatém jablku.

V předloze o maloobchodě senátoři navrhují, aby prodejny s plochou větší než 200 metrů čtverečních byly zavřeny o sedmi svátcích. Jde o Nový rok, Velikonoční pondělí, dále o 8. května, 28. září, 28. října a o vánočních svátcích 25. a 26. prosince. O Štědrém dnu by obchody směly mít otevřeno pouze do poledne. Zatímco vládní koalice normě deklarovala podporu, pravicová opozice a podnikatelské svazy jsou proti.

V návrhu dnešního programu jsou taky předlohy ve druhém čtení, v němž mohou poslanci podávat pozměňovací návrhy. Do závěrečného schvalování by Sněmovna mohla poslat normu o pokračování podpory biopaliv nebo zákon, kterým chce vláda poslat důchodcům příští rok jednorázový příspěvek. Sociální výbor se shodl na tisícikoruně, koalice navrhovala částku o stokorunu nižší.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…