Poslanci dnes možná schválí vyšší daňové slevy na děti

02.03.2016 6:21

Poslanci dnes rozhodnou o zvýšení daňových slev na druhé a další děti. Schvalovat budou taky předlohu, podle níž bude moci stát pravidelně dotovat českou kinematografii. V úvodním kole by se měla Sněmovna zabývat například senátním návrhem na zavírání hypermarketů a supermarketů o vybraných svátcích.

Poslanci dnes možná schválí vyšší daňové slevy na děti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Děti ceremoniálu s údivem přihlížely

Daňová novela zvyšuje daňovou slevu na druhé dítě o stokorunu měsíčně a na další děti o 300 korun za měsíc. U prvního dítěte se úleva nezmění. Slevy budou moci rodiče uplatnit podle pozměňovacího návrhu rozpočtového výboru zpětně od letošního ledna.

Státní fond kinematografie bude pravidelně dostávat ze státního rozpočtu podle novely audiovizuálního zákona 180 až 200 milionů korun ročně. Cílem předlohy je podle ministerstva kultury vytvoření nového stabilního zdroje podpory kinematografie.

V předloze o maloobchodě senátoři navrhují, aby prodejny s plochou větší než 200 metrů čtverečních byly zavřeny o sedmi svátcích. Jde o Nový rok, Velikonoční pondělí, dále o 8. května, 28. září, 28. října a o vánoční svátky 25. a 26. prosince. O Štědrém dnu by obchody směly mít otevřeno pouze do poledne. V úvodním kole by se Sněmovna mohla dostat taky k předloze lidoveckých poslanců, která by vyňala národní podnik Budějovický Budvar z povinnosti zveřejňovat smlouvy v centrálním internetovém registru.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…