Poslanci fasují byty i "nářadí". Musí se přikoupit dvě auta

19.11.2013 7:45

Noví poslanci mají plnou hlavu stěhování. Parlament se sejde poprvé v pondělí, ale noví zákonodárci si už rozdělili byty v Nerudově ulici. Deník MF Dnes píše i o stěhování na půdě sněmovny. ODS například musela uvolnit kanceláře hnutí ANO. Už teď se prý mluví o nákupech nových aut.

Poslanci fasují byty i "nářadí". Musí se přikoupit dvě auta
Foto: Michal Babák
Popisek: Sněmovna zeje prázdnotou při interpelacích

Do sněmovny se dostalo devět stran a její dlouholetý kancléř Petr Kynštetr má prý plné ruce práce, aby vymyslel, které prostory dostane každá ze stran pro svou práci.

Jiné kanceláře totiž dostávají i strany, které byly ve sněmovně přítomny i v minulosti. MF Dnes připomíná volební výsledky ODS. Ta díky malému množství poslanců opouští kanceláře s okny na Malostranské náměstí, které nyní obsadí hnutí ANO. Úsvit Tomia Okamury prý vyfasoval místnosti, které dříve sloužily Věcem veřejným.

Komunisté si svými stabilními výsledky zajistili klid. Zůstávají na stejném místě jako v letech minulých.

Zimní rekreace je možná v objektech, které patří Parlamentu

V rámci vyjednávání o nové vládě mezi ČSSD a ANO se hovoří i o počtu místopředsedů sněmovny. Je možné, že se jejich počet zvýší, a to, jak připomíná MF Dnes, by znamenalo nákup nových automobilů. „Bude pravděpodobně nutné dokoupit dva vozy Škoda Octavia pro nové místopředsedy,“ potvrdil Kynštetr.

Zákonodárci si již prý i rozdělili byty a místa na poslaneckých ubytovnách a těšit se mohou i na rekreační střediska, která má sněmovna k dispozici pro výjezdní zasedání, ale v případě volných kapacit je mohou poslanci využít pro svou rekreaci. Právě rekreační střediska v Lipnici a Harrachově byla dříve terčem kritiky. Den odpočinku s plnou penzí stojí ve zmíněných zařízeních 450 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…